Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

i-Amp który wzmacniacz wybrać

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

i-Amp który wzmacniacz wybrać

Witam wszystkich na forum. Potrzebuje porady w budowie wzmacniacza/końcówki mocy Diy.Przeglądałem Tematy Użytkownika Borys.
    Przejrzałem ponad 80 postów dotyczących i-Amp miedzy innymi konstrukcje:

-Ips/Ops na 3-parach z wejściówkami na tranzystorach/Lampie/Oampie z Tego co wyczytałem to najlepsza jest A9 Oraz Clif-Jumper
    -i-Amp100 stereo na jednym pcb 2 kanały mocy po 1parze tranzystorów mocy, wbudowane zabezpieczenia,wbudowany zasilacz.
    -i-Amp100m stereo na jednym pcb 2 kanały mocy po 1parze tranzystorów mocy, wbudowane zabezpieczenia,wbudowany zasilacz.Dużo elementów Smd
    -i-Amp200 stereo na jednym pcb 2 kanały mocy po 2 pary tranzystorów mocy, wbudowane zabespieczenia,wbudowany zasilacz. Dużo elementów Smd

Nie wiem który jest najlepszy pod względem Jakość/Moc.Zawsze wydawało mi się ze lepsze jest to co jest Nowsze Czyli i-Amp200.
    Bardzo podoba mi się to ze wszystko jest na Pcb,nie trzeba martwić się o przydźwięk, podłączanie tony przewodów.Moc też jest zadawalająca 150W/8Ohms i pewnie blisko 300W/4Ohms.Tylko nie wiem czy te nowe zabezpieczenia głośników na Mosfetach jest skuteczne i pewne ze za każdym razem zadziała i nie spali kolumn głośnikowych które nie są tanie.

Wracając do Ips/Ops na 3-parach to jest więcej przewodów, trzeba dodatkowo Ipsu zasilacz z zabezpieczeniami, widziałem jakieś przystawki do zasilacza.

Mam nadzieje ze się wypowie Autor oraz ze dadzą opinię osoby które posiadają owy sprzęt.

Dodatkowo przydała by się propozycja przedwzmacniacza-Barwy do i-Ampa oraz jakiś selector wejść sygnału.

Z polutowaniem i uruchomieniem nie będzie problemu.
    Last edited by Mik33; 17.11.2016, 18:17.

Skoro czytałeś pierwotny wątek i-AMP to powinieneś doczytać że wszystkie niezbędne elementy ( zasilacz , końcówka mocy , selektor , barwa , DAC oraz IPS ) możesz zakupić u BORYSA .
    Chodzi oczywiście o PCB do w/w.
    Co do Twoich wątpliwości.
    Zabezpieczenie działa i jest lepsze od tradycyjnego na przekaźniku.
    Problem możesz mieć jedynie z wyborem czy i-AMP 100m , czy i-AMP200.
    W zasadzie wybór podyktowany będzie tym jaką moc chcesz uzyskać .

Co do wejściówek to typował bym w IPS A9Diamond/IPS A9-Ratchet lub IPS JetFire ewentualnie IPS CFP-Mad.

Skomentuj

Czaruję...
    X