Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo mocne szumy jak usunąć ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo mocne szumy jak usunąć ?

Zacznijmy od tego że końcówka mocy nie szumi jest rozkręcona na maksa i po odłączeniu miksera nic nie szumi . a gdy podłączam mikser zaczyna mocno słychać szumy i takie ,,trykanie,pierdzenie'' nie wiem jak to nazwać. Gdy podłączam laptopa, cd, adapter do miksera to te szumy zmieniają się ale nadal sa głośne. Bardzo to przeszkadza bo przebija się przez muzykę. Jak to usunąć ?

wywal/wymien mikser?

Skomentuj

Ten mikser w sumie ma troche ponad rok wiec szkoda troche , nie był katowany ani nic bo to tylko w użytku domowym był używany , to jest behringer xenyx q802usm. Myślisz ze cos z nim mogło sie stać ? Bo niby gra ale te szumy ;/

Skomentuj

Podłącz na innych kablach.

Skomentuj

Być może masz gdzieś pętlę masy, albo rzeczywiście ten mikser jest taki słaby...

Skomentuj

kabel sygnałowy od miksera do końcówki mocy ma 8m długości. Może za długi jest ?

Skomentuj

Nie wiem dokładnie jak ten dokładnie xenyx, ale niestety xenyxy z jakimi się spotkałem lubiły zaszumieć.
              Zwłaszcza problematyczny jest ich zasilacz, sam mikser się chyba przez niego nie uziemia. Przez to potrafi się stworzyć ciekawa pętla mas PC -USB-> Xenyx -RCA->AMP.
              Mackie stosował zwykłe trafa w swoich zasilaczach, nie pamiętam co ma behringer, ale jak impulsowy zasilacz to jeszcze gorzej, bo kolejne źródło śmieci.
              Zresztą podobnie miałem z Mackie 401VLZ, który mnie nauczył jak wspaniałą rzeczą jest trafo liniowe do separacji urządzeń audio.
              Długi kabel, pewnie mizernej jakości nie pomaga w tym.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                Nie wiem dokładnie jak ten dokładnie xenyx, ale niestety xenyxy z jakimi się spotkałem lubiły zaszumieć.
                Zwłaszcza problematyczny jest ich zasilacz, sam mikser się chyba przez niego nie uziemia. Przez to potrafi się stworzyć ciekawa pętla mas PC -USB-> Xenyx -RCA->AMP.
                Mackie stosował zwykłe trafa w swoich zasilaczach, nie pamiętam co ma behringer, ale jak impulsowy zasilacz to jeszcze gorzej, bo kolejne źródło śmieci.
                Zresztą podobnie miałem z Mackie 401VLZ, który mnie nauczył jak wspaniałą rzeczą jest trafo liniowe do separacji urządzeń audio.
                Długi kabel, pewnie mizernej jakości nie pomaga w tym.

Mikser nie jest uziemiony ponieważ z tego co wiem powinny być 3 żyły od zasilacza do gniazdka by był uziemiony a tu są tylko dwie , kabel jest z firmy ,,technokabel'' cienki i raczej mizernej jakości

Skomentuj

Zmieniłem kabel sieciowy w zasilaczu od miksera na 3 żyłowy i uziemienie przylutowałem do metalowej części transformatora , trzeszczenie i charczenie zniknęło . A szumy pojawiają się dopiero gdy naprawdę mocno rozkręcę mikser ale wtedy i tak muzyka grała by tak głośno że w niczym to nie przeszkadza :)

Skomentuj

Czaruję...