Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lindy 1039-CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lindy 1039-CA

Witam szanownych forumowiczów.
    Jak w temacie SPDIF Digital to Analogue Stereo Audio Converter "Lindy 1039-CA .
    Poszukuję schematów dla tego urządzonka i bardziej szczegółowych danych.
    Szczególnie odnośnie CLU01 w nim zawartego.
    To chyba jakiś Feng Sheng.
    Mogę oddać do analizy i testów jedną sztukę , pod warunkiem dokładnej analizy (Szczególnie CLU01) i ewentualnych modyfikacji , opisanych tu na forum.
    Raczej dla zaawansowanych i obytych .

Zrób zdjęcie środka, po rozmiarach sądzę, że nic ciekawego tam nie siedzi :) Co chcesz osiągnąć?

Skomentuj

Zastanawia mnie sam dac , nie mogę znaleźć nic na jego temat a ceny tego konwertera d/a są wysokie ok 50euro.
      Może by się dało coś porządniejszego z tego wyrzeźbić , tak dla satysfakcji .

Na początek wyprułem tranzystory mutujące i kondensatory wyjściowe na mkp ,trochę poprawy słychać.
      :)
      Last edited by suse1; 27.03.2017, 10:48.

Skomentuj

Ten układ scalony to prawdopodobnie jakiś rebrand i nie znajdziesz jego datasheeta, ale aplikacja jest prostacka. Szczerze wątpię, czy ten DAC jest warty 50 euro - może 50zł. Nie warte zachodu moim zdaniem :)

Skomentuj

No i właśnie mnie to zastanawia bo ceny na ebay ponad 50 funcików na allegro nawet 380zł :blink:
          Co tu takiego szczególnego i wyjątkowego że cena z kosmosu .:huh:
          Zaczynam przeglądać wszystkie datasheet AKM tak orientacyjnie po pinologii , ale raczej nie to.
          Nie mam sprzętu ani warunków do dokładnej analizy a chodzi tu raczej o ciekawość niż opłacalność.
          Mam jeszcze chyba 4 sztuki i dwie rozbebeszone jedna na stole druga gra między TV a Yamahą .
          Last edited by suse1; 27.03.2017, 19:12.

Skomentuj

Jaka częstotliwość tego kwarcu?
            Cena z kosmosu bo producent sobie tak wymyślił :)

Skomentuj

12,288

Skomentuj

Obudowa to TQFP44, możesz po tym szukać, ale to bardziej z nudów niż potrzeby. Zintegrowany odbiornik SPDIF i DAC w jednym chipie. Taka zabawka troche :)

Skomentuj

Ok dzięki :)
                  Bedziem rzeźbić

Skomentuj

Ten scalak w SOT223 to najprawdopodobniej stabilizator 3.3V - możesz zmierzyć napięcie czy faktycznie tak jest no i znaleźć jakie nóżki to zasilanie tego "CLU". Kwarc służy raczej do generowanie MCLK (256xfs, gdzie fs=48kHz), możesz szukać pinów XTO/XTI, XOUT/XIN itp.. Więcej informacji za bardzo z tego PCB nie wydusisz

Skomentuj

Tak to stabilizator 3,3v czy coś takiego na wyjściach jest 1,26v wiec po wywaleniu tych paskudnych kondów 10uf wstawiłem 3,3uf mkp

- - - - - aktualizacja - - - - -

Przewaliłem prawie wszystkie datasheet z AKM są podobne ale jednak pinologia nie odpowiada temu CLU:(

Skomentuj

Po zmianie wartości tych kondensatorów może zmienić Ci się pasmo przenoszenia :)
                        Ten czip to raczej jakiś OEM do ekonomicznych zestawów, z mało znanej firmy.

Skomentuj

Tak wiem ale nie mam pod ręką 10uf a te które były grały mulasto bas był jak z beczki teraz nawet średnica lepsza .
                          Lindy w Polsce raczej mało znane , ja to mam z odzysku po instalacjach audio w jachtach pelnomorskich Hanse Yachts i Sealine.
                          Pozostałe elementy po oddaniu jachtu klientowi były mielone i nie można ich było użyć do wyposażenia innego jachtu a wszystkie były robione pod klienta.
                          Last edited by suse1; 27.03.2017, 20:58.

Skomentuj

Czaruję...
                          X