Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akumulator 18650 3,7V

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W moim oświetleniu rowerowym DIY mam 2x led cree XML T6 max pobór prądu dla 2 diód 6A zasilam to ogniwami 18650 firmy Sanyo które kupiłem je jako uszkodzona bateria od laptopa w której było ich 6 sztuk po pomiarze rezystancji wewnętrznej ogniw wyszło że wszystkie mają jeszcze około 90% żywotności , ogniwa są połączone 2 szeregowo 2 równolegle co daje około 8V i 4400 mah czas świecenia lampki to około 4h na full mocy (lepsza od nie jednej lampy samochodowej) abstrahując kosztowała mnie 5 zł w servisie PC czyli za sztuke około 83 gr służą mi jakiś rok bez widocznego uszczerbku na zużyciu
    Zaryzykuj a w 99% się opłaci

Skomentuj

Ja mam w latarce akumulatorek Bailong 8800mAh. Jak się rozładuje wymieniam na drugi i dalej działa. Nie ma sensu kombinować.
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

I Ty wierzysz te 8800 mAh w ogniwie 18650? Daj to lepiej komuś, kto ma ładowarkę z funkcją pomiaru pojemności ogniwa, albo sam sprawdź, i się nie zdziw jak wyjdzie 800 zamiast 8800.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
          I Ty wierzysz te 8800 mAh w ogniwie 18650?
          Gdzie ja to napisałem?
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
            Gdzie ja to napisałem?
            a czego dotyczy wątek ? ... akumulatorów w rozmiarze 18650 ... więc jeżeli piszesz o innym to wypadało by napisać ...
            napisałeś, że o takiej pojemności jest ...
            tragedia jakaś w każdym wątku ...
            Last edited by bawolek; 18.06.2017, 15:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
              I Ty wierzysz te 8800 mAh w ogniwie 18650? Daj to lepiej komuś, kto ma ładowarkę z funkcją pomiaru pojemności ogniwa, albo sam sprawdź, i się nie zdziw jak wyjdzie 800 zamiast 8800.
              A to przypadkiem nie mówi o używaniu aku 18650 8800 mAh marki china? Tu trzeba akumulatora, nie syfu.

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                więc jeżeli piszesz o innym
                Nie pisałem o innym. Wystarczyło przeczytać.

Skomentuj

Gdzieś tam na portalu aukcyjnym znalazłem coś takiego 8800mAh za 3 zeta.. Wystarczy chwilę pomysleć, dlaczego np. Panasonic takich nie robi jeśli jest to możliwe..

Skomentuj

Wiele osób to testowało, wystarczy pokopać na necie. Nie mają 8800, tylko okolice 800(a nawet sporo mniej), i są bardzo niebezpieczne w użytkowaniu. Chyba że przy jakichś minimalnych prądach, no ale nie wiem co by to musiało zasilać...

Skomentuj

Czaruję...
                    X