Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Soundwave a900 modyfikacja

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Soundwave a900 modyfikacja

Witam wszystkich
    Mam pytanie odnośnie wzmacniacza soundwave a900, mianowicie planuje dokonać pewnych modyfikacji tzn wymiana kondensatorów w sekcji zasilania i audio czy ma to jakiś sens. I czy zmiana kondensatorów zasilacza z 2200uf na 3300uf w sekcji zasilania nie wpłynie niekożystnie na jego pracę? Kondensatory planuje zakupić jansena czy jakoś tak typowo do audio. Dodatkowo nowa obudowa, chłodzenie w postaci wentylatora na radiatorze. Wiem że nie jest to wzmacniacz jakiś niewiadomo jaki dobry, ale siedząc na chorobowym człowiek się nudzi już pół roku a kolejne półlub lepiej przedemną hehe. Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie sugestie.

W zasilaczu możesz zwiększyć pojemność.
    Nie widzę sensu modernizacji tego sprzętu.
    Cieniutki zasilacz i końcówka mocy na STK to nic specjalnego.
    Jak masz dużo wolnego czasu to poskładaj sobie coś konkretnego. Jest na forum sporo projektów np. IAmp.
    Obudowę możesz z tego wykorzystać:)

Skomentuj

No ok. To jeszcze przydała by się zmiana zasilacza na jaki jakie tam jest zasilanie? Wymienie na takie same napięcie ale większej mocy powiedzmy 300-400W. Nie chcę w sunie zaczynać się mi nic nowego narazie juź w obudowie w przednim panelu wycięte otwory. Gdy skończe to pewnie zabiore się za co innego :-).

Skomentuj

Nic nie osiągniesz zwiększając moc transformatora, skoro dalej będzie tam stk.

Skomentuj

Z tego co widzę jest tam mały radiator, więc jak już chcesz coś zrobić to możesz złożyć sobie np symasym-a. Na taki radiator powinny zmieścić się 2 kanały. Ale to tylko polepszy się jakość dźwięku bo moc nadal ta sama co przy STK.

Skomentuj

Czaruję...
          X