Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacja Klipsch Rp280 plus wybór wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modyfikacja Klipsch Rp280 plus wybór wzmacniacza

Witam grono użytkowników DIY forum !

Posiadam wspomniane w tytule rp280. Moje pytanie:

Czy można te kolumny, ich zwrotnice tak zmodować żeby zaczęły grać środkiem ?
    Brakuje mi dobrych, soczystych wokali i plastycznych, dobrze wyeksponowanych instrumentów.
    Chce dodać że sprzęt kupiłem okazyjnie w super cenie i jest to jedyna rzecz która mi nie odpowiada i nie wchodzi raczej opcja zmiany.

Czy aby ocieplić granie dobrym wyborem jest np. Magnat ma600?
    Aktualne źródło to cdx880.
    Kable, szare melodika.
    Muzyka regge, rap.

Budżet na wzmak to 3k. Może jakaś lampa ? Chetnie zlecę wykonanie wzmacniacza.
    Last edited by cocobongo; 20.11.2017, 20:42.

One są tak strojone, uroda Klipsch-y (-ów?). Żeby zobaczyć co z nimi zrobić, pewnie trzeba byłoby udać się do jakiegoś mierzącego i zwrotkującego forumowicza, który je pomierzy i zobaczy co się da zrobić z tymi tubkami. Może się coś da.

Ale lepiej byś na tym wyszedł gdybyś je sprzedał w stanie oryginalnym (bo wtedy są jeszcze odsprzedawalne) i zajrzał do działu projektów kolumn, coś sobie wybrał i zrobił sam swoje diy kolumny. W cenie w jakiej sprzedasz Klipsche, będziesz miał całkiem fajny projekt diy. Tylko trzeba w to jeszcze włożyć sporo pracy :)

Skomentuj

Znalazłem prawie złoty środek do klipsch rp280.
      Byłem na odsłuchu w salonie. Podłączyłem atoll100, marantz i Pioneer. Modeli nie pamiętam. To co najbardziej przypadło mi do gustu to nad356.
      Mam teraz dylemat co wybrać... a nie mam możliwości słuchania innych modeli.
      Biorę pod uwagę również 326, chociaż go nie słuchałem.
      Priorytetem jest pilot, wyjście na sub i pre amp na przyszła końcówkę. Bas fajnie gdyby miał mały kontur, średnica chętnie mocno do przódu, szczegółowość.
      Mam dokupienia oprócz tego 319 oraz zestaw NAD 3300
      oraz CD NAD 5000.
      Źródło na razie cdx880. Ale chętnie zmienię.
      Muzyka hiphop, vocaltrance.
      Do produkcji basu mam dodatkowo 115sw.
      Proszę o poradę.

Skomentuj

Czaruję...
      X