Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacja kolumn w Warszawie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modyfikacja kolumn w Warszawie

Witam Wszystkich

Czy Szanowni Koledzy może się orientują czy w Warszawie ktoś się zajmuje profesjonalnie modyfikacją kolumn?

z góry dzięki za info

A co chcesz uzyskać?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      A co chcesz uzyskać?
      I z czego

Skomentuj

I ile chcesz przeznaczyć pieniędzy?

Skomentuj

zastanawiam się nad modyfikacją głównie w zakresie wysokotonowym, zależy mi na podkręceniu wysokich tonów, tylko nie wiem czy od razu trzeba wymieniać głośnik czy wystarczą ustawienia/wymiana zwrotnicy. Chodzi mi o uzyskanie bardziej drapieżnego brzmienia gitar i ostrzejszych talerzy perkusyjnych. Generalnie te kolumny nieźle sprawują się w takiej muzyce ale troszeczkę tego pazurka brakuje:)

Skomentuj

to wywal rezystory z toru wysokotonowego

jakie to kolumny?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              to wywal rezystory z toru wysokotonowego

jakie to kolumny?
              Niestety sam nie wywalę jestem klasycznym humanistą, elektronika to dla mnie dziedzina nieznana nad czym bardzo ubolewam, Cerwin Vega SL-12. Dlatego szukam specjalisty, który zrobi to za mnie profesjonalnie.

Skomentuj

To chyba zwrotnice do nich
                https://d2ydh70d4b5xgv.cloudfront.ne...fcf08977ef.jpg
                Nie ma tłumików. Jakość elementów Mocna Bieda. Podejrzewam że same głośniki to podobna liga.
                Jak sam nie jesteś w stanie nic pogrzebać to zastanawiałbym się czy jest sens grzebać w tych kolumnach. Efekt może być mocno średni a koszty modyfikacji mogą przerosnąć wartość takich kolumn na rynku wtórnym. Wszystko zależy ile będzie trzeba wyrzucić i zastąpić nowym.
                Last edited by Zap Projekt; 28.11.2017, 23:21.

Skomentuj

Podkrec wysokie tony we wzmaku i gotowe. A jak będzie mało, to kup korektor wielopasmowy i ukręć taki dźwięk jak sie podoba.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                    To chyba zwrotnice do nich
                    https://d2ydh70d4b5xgv.cloudfront.ne...fcf08977ef.jpg
                    Nie ma tłumików. Jakość elementów Mocna Bieda. Podejrzewam że same głośniki to podobna liga.
                    Jak sam nie jesteś w stanie nic pogrzebać to zastanawiałbym się czy jest sens grzebać w tych kolumnach. Efekt może być mocno średni a koszty modyfikacji mogą przerosnąć wartość takich kolumn na rynku wtórnym. Wszystko zależy ile będzie trzeba wyrzucić i zastąpić nowym.
                    to są zwrotnice do starszych już nieprodukowanych modeli LS-12, ja posiadam nowsze SL-12, nie wiem na ile one się między sobą różnią

Skomentuj

wiesz co, chyba sie umowimy na odsluch tych kolumn
                      "sprawdze" czy to wina kolumn, sprzetu czy moze oczekiwan sluchacza

masz czas w weekend?

Skomentuj

wiesz co, chyba sie umowimy na odsluch tych kolumn
                        "sprawdze" czy to wina kolumn, sprzetu czy moze oczekiwan sluchacza

masz czas w weekend?
                        Akurat w ten weekend wyjeżdżam ale może w przyszły się da, Dam Ci znać na początku tygodnia. Generalnie ten głośnik gra dość równo, jak na płycie dużo jest wysokich to je pokaże ale nie jest to na pewno pasmo wyeksponowane co delikatnie bym chciał uzyskać. Oczywiście jak podkręcę wysokie na wzmaku to jest ok ale wolę jednak słuchać bez filtrów, które jak wiadomo jakieś tam zniekształcenia wprowadzają. Chciałbym trochę "rozjaśnić te kolumny", podpinałem je pod różne wzmaki ale one zwyczajnie mają taką ciemniejszą charakterystykę. Oto one:

http://www.cerwinvega.com/home-audio...ers/sl-12.html

Skomentuj

nie musi byc teraz
                          przypomnij sie w piatek czy sobote to sie umowimy

Skomentuj

nie musi byc teraz
                            przypomnij sie w piatek czy sobote to sie umowimy
                            a jakie są możliwości modyfikacyjne? lepsza zwrotnica, lepszy głośnik czy wymiana elementów zwrotnicy? i czy ewentualnie da się w zastanym głośniku wzmocnić pasmo przenoszenia nie uszkadzając go? sorki za banalne pytania ale jestem zielony w tym temacie

Skomentuj

pierw musze to odsluchac. bo sie okaze ze to gra tak zle ze nic sie nie zrobi :p

Skomentuj

Czaruję...
                              X