Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Łączenie końcówek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Łączenie końcówek

Witam

MAm wzmacniacz z zestawu Jabel J-60 Wzmacniacz ten Posiada moc 2 X 20w oparty na 2 końcówkach TDA 2005 .
    Moje pytanie Brzmi : CZy można połączyć Te dwie końcówki Równolegle aby uzyskań Większą moc CZy Trzeba cos Innego zastosować ???

DZięki za odpowiedzi

Nie rownolegle a szeregowo w przeciwfazie - konkretnie to trzeba je zmostkowac...

Skomentuj

Problem trylko w tym ze te 20W jest uzyskiwane wlasnie w mostku.
      Tak naprawde to masz 4 koncowki mocy parami zmostkowane.
      Zmostkowac mostka juz sie nie da.

Skomentuj

No wiem wiem ze one sa w mostku Mialem nadzieje że mozna cos jeszcze z nich wyciagnac :( Te koncoweczki sa FAjne Ale nie maja zabardzo mocnego BAsu :( Ale jako wzmacniacz do dodatkowej Pary tylnych glosnikow bedzie dobrze dzialala :) DZieki za odpowiedzi

Skomentuj

irek:
          Jak to sie nie da mostka zmostkowac? Da sie jak najbardziej - problem tylko w odpowiednim doprowadzeniu sygnalu... - zreszta ten temat byl juz poruszany na forum....

Skomentuj

a p'ropo łączenie równoległego czy można każdy wzmacniacz czy tylko TDA 7923 i 7294 w wersji S (czy jaj jej tam) prawdę powiedziawszy 4 ohmy bardziej mnie interesują niż 8

Skomentuj

Mostkowanie zmostkowanych koncowkek mocy jest mozliwe jak sie posiada odseparowane zrodla napiecia. Co w przypadku TDA2005 zasilanego ze wspolnego zasilacza jest niemozliwe.

TDA7294S i 7293 ma rozlaczany preamp od stopnia mocy dlatego umozliwia to prace rownolegla. Klasycznych koncowek mocy nie da sie laczyc rownolegle.

Skomentuj

Czaruję...
              X