Witam. Mam zamiar przesiąść się z Yamahy rx-v371 na inny amplituner i właśnie na jaki?? Maksymalnie mogę wydać 1500 zl. Nie jestem audiofilem więc jakość stereo to sprawa drugorzedna. Natomiast chciałbym wycisnąć te 1500 zł maksymalnie. Co panowie polecacie??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Amplituner do 1500
Collapse
X
-
Odsłuch-salon w bloku 16-20 m2. Głównie film-konsola. Sprzed raczej uzywany. Kolumny z projektu https://diyaudio.pl/showthread.php/2...by-Bran%C5%BCa + centralny i surrand'y z zestawu z yamahy (w przysłosci do wymiany)
Skomentuj
-
Ja od zawsze miałem Yamahę więc się dużo więcej nie wypowiem, najbliżej tej co miałem jest 671 bo ja miałem 771 jakoś to grało, pewnie różnica jest taka że 771 ma preout a 671 nie więc możesz sobie zobaczyć, jedynie jakiś pionek nie wiem czy 712 czy coś takiego leży w piwnicy ze względu na układy scalone w końcówce, ogólnie chyba nie do dostania. Najlepiej jak byś miał możliwość sprawdzenia u kogoś. Kiedyś miałem 4xx kolega później 6xx kupił i była różnica, ale jak z 1500 na 771 wskoczyłem to zabolało trochę
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Do 1500 zł idzie kupić TX-NR809.
Pioneera to raczej VSX-924 spokojnie koło 1000 zł dostaniesz.
DENON AVR-X1100 sobie odpuść.
DENON AVR-2313 to lepiej od Pioneera a gorzej od TX-NR809.
Yamahy na poziomie VSX-924 z małą przewagą PIONEERA.
Obstawiał bym na ONKYO TX-NR809 ale trzeba być ostrożnym przy zakupie.
Można trafić na reanimowane egzemplarze które powinny trafić do autoryzowanego serwisu na wymianę procka.Last edited by toopcool; 22.01.2018, 19:18.
Skomentuj
-
Yamahę 671 mogę polecić, miałem kilka lat i byłem bardzo zadowolony. Także pod względem liczby różnych wejść, w tym Phono. Można zrobić drugą strefę nagłośnienia, jeśli się nie potrzebuje 7.1. Dużo różnych funkcji. Do tej pory bym używał, ale mi się zachciało sprzętu z obsługą sieciową, BT, DAB itp. No i oddałem synowi.
Acha, no i teraz też mam Yamahę i planuję Bluray Yamahy :-)Last edited by cezarc; 22.01.2018, 22:43.
Skomentuj
Skomentuj