Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CD Player + Wzmacniacz Słuchawkowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CD Player + Wzmacniacz Słuchawkowy

Siema.
    Jako, że totalnie nie siędzę w temacie proszę Was o pomoc.
    Kolega szuka CD playera + wzmacniacza słuchawkowego.
    Ma do wydania około 6kzł.

Możecie coś zasugerowac, polecić?

Z CDka myslałem o jakimś Cambridge Audio Azur

Pomyslalem o czyms takim:
    http://allegro.pl/cambridge-audio-az...164835365.html
    +
    http://allegro.pl/musical-fidelity-v...761345637.html

CD bedzie już na wieki, bo potem kolega rozbuduje planje zbudowac sobie system HA
    Last edited by Hermes; 09.02.2018, 11:24.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Mariusz fajną lampe zrobił do słuchawek można sie zainteresować.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Lampa to kierunek, którego nigdy nie obiorę :cool:
      Także wolałbym cos na tranach
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ale to nie Ty chcesz tylko kolega
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

A to musi być nowe? Może warto zerknąć na cd-ki z minionych lat. U siebie mam cdx1060 i PD-S06. Powiem szczerze, że chętnie porównałbym jest z tymi nowymi odtwarzaczami.

Skomentuj

Niekoniecznie nowe. Używki też wchodzę w grę
            marcinsywala.pl

Skomentuj

A może by pójść inną drogą...
              Jakiś nie drogi CD'ek z wyjściem optycznym, do tego porządny DAC. Jak będzie miał wydajnego opampa na wyjściu to obędzie się bez wzmacniacza słuchawkowego.
              DAC .3lite'a wydaje się, że powinien dać radę :) No i jakościowo będzie już naprawdę dobrze :)

Z gotowych sprzętów mogę polecić Denona DCD-3000 - jeśli uda się go kupić :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To prawda - dac .3lite to klasa sama w sobie.
                Proponowałem koledze tą drogę, z osobnym DACem, ale mówi, że ogranicza go miejsce chce jak najmniej "klocków".

Muszę z nim jeszcze raz porządnie porozmawiać.
                marcinsywala.pl

Skomentuj

Jeżeli kolegi nie uda się namówić, to warto rozwazyc MBL'a 1431, gdyby się trafił.

Tak sobie czytam z ciekawości o tym CD i jest dość kontrowersyjne, niby mbl używa w niektórych modelach podzespoły innych producentów i pakuje w swoją budę. Ja sluchalem tego odtwarzacza i brzmiał ciekawie, ale to było jakiś czas temu. Później mialem okazję posłuchać np. 1531, który jest dużo lepszym CD, ale i dużo droższym.
                  Last edited by Adam_85; 10.02.2018, 09:54.

Skomentuj

Może Marantz HD-DAC1 + HD-CD1 lub inny cd jako transport

Skomentuj

Czaruję...
                    X