Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Integracja systemu audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Integracja systemu audio

Hej. Powoli udało mi się wskrzesic system audio w mieszkaniu.
    Na chwilę obecną mam kolumny 3way na sb, końcówki mocy p4100 i naim (klony diy), regulacje volume PVC ms falcona, i Dac USB.
    Posiadam tez dysk sieciowy QNAP z funkcjami multimedialnymi telewizor Sony 4k i laptopa który do tej pory był podstawowym źródłem.
    Poprzednie kolumny grały na tyle że grały, teraz słychać że czas na porządny DAC by to wszystko ładnie spiąć i cieszyć się porządnym dźwiękiem. Myślę też o zakupie odtwarzacza CD ale nie wiem czy ma to sens (większość to jednak pliki)
    Co kupić by to wszystko ładnie że sobą spiąć nie tracic jakości na wyjsciach analogowych z urządzeń
    ..
    Proszę o porady!

pochyl się nad dac-iem Holgina z selektorem wejść cyfrowych. Załatwi ci temat :)
    Albo zrób jak ja. Komputer pod porządnym dac-iem, do telewizora byle jaki i selektor we wzmacniaczu. Albo postaw malinę, strumieniuj na nią z qnapa czy laptopa, do maliny porządny dac, a z tv byle jaki, i tak jakość dźwięku nadawanego w telewizji jest... taka sobie delikatnie ujmując.

Skomentuj

Pytanie ile chcesz wydać na ten porządny DAC :)
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

No dajmy na to 1500zl, styknie?
        Dostałem na testy Asus Xonar Essence STU DAC, niby zabawka ale gra całkiem znośnie
        Last edited by mIKI; 06.11.2018, 14:46.

Skomentuj

co myalicie o CAMBRIDGE AUDIO CXN? fajny kombajn multimedialny

Skomentuj

Jak on się ma do 1,5kPLN ? Jest powiedzmy trochę droższy, a za 1500 to może znajdziesz jakiś kombajn z używek, ale wątpię czy o dobrej jakości dźwięku. Myślę, że będziesz musiał wybrać między ładnym wyświetlaczem, a jakością dźwięku. Czyli, co kto woli.

Skomentuj

Niestety w dzisiejszych czasach klocki do kilku tysięcy rzadko kiedy mogą się pochwalić dobrym graniem.

Skomentuj

DIY.... dobierz najpierw DAC-a.. coś z forum 3lite.. holgin.. albo soekris.. + coś do strumieniowania malina+wyświetlacz albo np. tablet.. potem już tylko oprogramowanie sobie dobierzesz.. KODI czy jakieś inne playery..

Skomentuj

Czaruję...
                X