Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica czy przed wzmakiem czy za??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica czy przed wzmakiem czy za??

Mam pytanie czy jest jakas roznica jak dam zwrotnice przed wzmacniaczem czy po??

Najlepiej poeksperymentowac, ale skoro wszyscy daja PO to widocznie jest to pewnie lepsze wyjscie

Skomentuj

Przed dajemy aktywną, ża - pasywną. Tujest o tym napisane http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=#27996

Skomentuj

mam pasywna a jak dam przed to cos sie stanie??

Skomentuj

To nie będzie działać za dobrze :-/. Ciekawe jek chcesz podłączyć przed wzmacniaczem zwrotnicę która ma co najmniej dwa wyjścia: na głośnik niskotonowy i wysokotonowy. Musiałbyś mieć 2 wzmacniacze :-o
          Czasami robi się zwrotnice pasywne zamiast aktywnych i umieszcza przed wzmacniaczem, ale wtedy mają one zupełnie inne wartości elementów.
          Najlepiej podłącz sobie sam i sprawdź! Tu nikt takich rzeczy nie robi.

Skomentuj

do do kina dwie zwrotnice 4 wzmaki kazdy mono , dwa wzmaku na wyjścia dla niskotonowca, dwa wzmaki dla wysokotonowego jaka oszczednośc i technologia

Skomentuj

Budzik, aleś pojechał :)Dobre,wow,z taboreta mało nie spadłem jak rany!

Skomentuj

heeem jak chce?? no poprostu mam zwrotnice na jeden kanal i tylko do niskich tonow:) ale to szczegol..... i mi nie odcina za dobrze mozna cos temu zaradzic??

Skomentuj

Czaruję...
                X