Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Head gitarowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Head gitarowy

Mogę za niezłe pieniążki kupić uszkodzonego Line 6 Spider HD 100. Był w serwisie i stwierdzili uszkodzenie płyty głównej cyfrowej. Byłby ktoś w stanie z szanownych forowiczów taki temat ogarnąć. Najlepiej byłoby kupić drugą płytę, ale podobno takich już nie robią. Będę miał fotki wieczorem to podrzucę. Z góry dziękuje za zainteresowanie.
    Pozdrawiam.

Wrzuć fotki.

Co konkretnie w nim nie działa?

Skomentuj

Na razie jeszcze nie mam go u siebie. Zastanawiam się nad kupnem. Sprzedający powiedział, że płyta główna cyfrowa padnięta. Jeżeli tak jest to wg mnie jest To:
      https://www.fullcompass.com/prod/209...valve-112-mkii

Znalazłem serwisówkę. Z dostępnością klamorów chyba nie będzie problemu. Zobaczę jeszcze u mnie w firmie czy chłopaki dadzą sobie radę.

Zdjęcia będę miał wieczorem.
      Pozdrawiam.

Skomentuj

Stwierdzenie że płyta główna padnięta to żadne stwierdzenie, co się dzieje, nie ma sygnału w ogole?

Na dzień dobry sprawdzić zasilania, są tam chyba 3 różne. Można mierzyć po stabilizatorach ale najpewniej to sprawdzić wg. noty nogi zasilania od ADSP, CIRRUS'a i pamięci (jeśli nie ma punktów kontrolnych). Jak zasilanie żyje lecimy dalej, na włączonym wzmacniaczu, podajesz sygnał z generatora i oscyloskopem wg. noty sprawdzasz czy masz sygnał na wejściu CIRRUS'a a na drugim czy jest coś na wyjściu. Po symbolach i przeczytaniu noty połapiesz się który jest A/D a który D/A. Jak sygnał jest to pewnie gdzieś na zlączu zimny lut i tyle, jak nie ma to lecisz za cirrusami sprawdzasz trasmisje i2s, jesli do ADSP sygnał leci a nic nie wylatuje to program się rozsypał, albo pamięć. Nowego softu nie wsadzisz więc najlepiej od razu kupić nowy moduł.

Skomentuj

Czaruję...