Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie - amplituner + t.amp + subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie - amplituner + t.amp + subwoofer

Cześć,
    mam pytanie związane z poprawnym ustawieniem sygnałów między amplitunerem a t.amp-em. Wykorzystuję t.Amp-a jako wzmacniacz subwoofera.
    Podłączenie mam następujące:
    Wyjście na aktywny subwoofer z amplitunera podłączyłem do wejścia t.Amp-a, dalej t.Amp działa w trybie mostek i zasila głośnik basowy. Owszem bas jest, ale.. nie mam nad nim kontroli/możliwości regulacji i niestety jeśli amplituner nie jest ustawiony wystarczająco głośno to na końcówce wydaje mi się, że pojawia się mało mocy bo można ustawić głośność na maksimum a głośnik wcale nie będzie grał głośno/mocno. Jak ustawię większą głośność po stronie amplitunera to i subwoofer-a mało nie rozerwie.

Czy dla lepszego efektu powinienem między wyjście z amplitunera a wejście końcówki mocy dodać mikser/korektor/przedwzmacniacz lub coś innego?

Zamieszczone przez MiNos Zobacz posta
    Czy dla lepszego efektu powinienem między wyjście z amplitunera a wejście końcówki mocy dodać mikser/korektor/przedwzmacniacz lub coś innego?
    mikser/korektor/przedwzmacniacz Tylko przedwzmacniacz ma zadanie wzmocnić sygnał i ten trzeba tu zastosować. Żaden korektor czy mikser nie jest Ci potrzebny, bo te są zawarte w amplitunerze. Korektory mają wzmocnienie =1, a mikser jest mało praktyczny.
    Choć pierwsze pytanie powinienem zadać o amplituner "model", jego ustawienia.

Skomentuj

Sygnał podaję z amplitunera Panasonic SA-HE75.
      Dźwięk ustawiony jest na 'Stereo' + subwoofer.
      Ustawienia dla wyjścia na subwoofer w amplitunerze są ustawiane od wartości 1-19.

Skomentuj

Czaruję...
      X