No cóż, poszukiwania rozpoczęte. Do napędu najprawdopodobniej forumowych SBA na start, może B&W CDM.2. Na czym mi zależy? Żeby coś więcej z tego wyciągnąć, budżetowo. Źródło PC, Apple Music lub bezstratne, DAC Holgina i dopiero wzmacniacz. Tanio szukam, im mniejsze gabarytowo tym lepiej. Spodobało mi się np FEX-het gabarytowo, ale nie wiem tylko jakie radiatory by trzeba do tego zastosować. Wiadomo, im taniej tym lepiej... No i chciałbym, żeby było w miarę możliwości niskie - jak się uda upchać w obudowie 10 cm wysokości i powiedzmy 15 cm długości(szerokość już ma mniejsze znaczenie) to byłoby super. Obudowa pewnie pierwotnie z druku 3D, strzelam w konieczność radiatorów po bokach + jakiś obieg dodatkowy, ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie. No i chyba fajnie by było mieć do tego jakiś przedwzmacniacz, żeby ogarnąć surowy sygnał z DAC na gotowo - no i fajnie, żeby regulacja barwy była. Szczerze mówiąc to nawet nie mam pomysłu z której strony próbować ugryźć temat - czego szukać, tranzystory czy może klasa D(choć tego to nie ma za dużo), aliexpress czy lokalnie, co z zasilaniem... Z drugiej strony gdyby trzeba było to zasilacz może być w osobnej obudowie, nie zrobi mi to różnicy. Mocy oczywiście ile wlezie
może kiedyś inne kolumny się pojawią...