Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory aktywne - selektor wejsc, przelacznik nozny, on/off

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory aktywne - selektor wejsc, przelacznik nozny, on/off

Witam serdecznie,

Jako ze wiedza teoretyczna z elektroniki nie znalazła nie w moim drzewku umiejętności mam czelność zapytać specjalistów.

W głowie zrodził mi nie nastepujacy plan. Chce zakupić monitory aktywne jako główny set grający w pokoju. Wybór padł póki co na ADAM T5v.
    Jak wiadomo tego typu sprzęt posiada ograniczone możliwości sterowania w stosunku do audio konsumenckiego.

A w czym dokładnie sprawa. Wymyśliłem sobie nastepujące ustrojstwo póki co tylko teoretycznie. Urządzenie na wzór gitarowego efektu tzw. stompboxa. Chcę aby zawierało włącznik dla monitorów czyli ON/OFF dla 220V i selektor wejść na wejście liniowe i odbiornik bluetooth który znalazł by się wewnątrz całego urządzenia. Idea jest taka albo gra wireless albo podpinam konkretny sprzęt interfejs lub gitarowe multi. Nie mam koncepcji odnośnie załączania 220V zapewne pasowało by to odizolować o reszty układu ( może sterownik, przekaźnik dla listwy zasilającej ).Czy z technicznego punktu widzenia ma to racje bytu, czy ponosi mnie fantazja. Manualnie jestem w stanie sobie wszystko zmontować jak bede wiedział czy to mam sens i teoretycznie zadziała.

Pozdrawiam

https://pl.aliexpress.com/item/32914...archweb201603_

Proszę, BT + analogowe wejście, jedno wyjście. Wszystko podpinasz do jednej listwy zasilającej (zasilacz tego preampa i monitory), albo robisz ładną obudowę w której schowasz zasilacz, preamp, a przełącznik zasilania w tej obudowie będzie załączał zasilanie do zasilacza preampu i na gniazda IEC żeńskie na tyle obudowy, do zasilania monitorów.

https://amptone.pl/p/78/4688/gniazdo...da-zlacza.html

Wtedy będzie takie all in one, ale może nie w formie podłogowej kostki.

Oczywiście można do tego ogarnąć filtr sieciowy, czy inne cuda. Gavron04 na giełdzie ma sporo fajnych płytek.
    Last edited by Marcin V; 05.03.2020, 08:07.

Skomentuj

Czaruję...
    X