Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Streaming audio po WIFi do starego wzmacniacza?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Streaming audio po WIFi do starego wzmacniacza?

Cześć,

Temat dotyczy rozwiązania problemu bezstratnego (lub prawie) przesyłania audio wysokiej jakości do starego wzmacniacza.

Mam wyprowadzony kabel RCA-Jack i podłączam sobie telefon (android), laptopa i w ten sposób odtwarzam muzykę (czy to z jakiegoś odtwarzacza softowego czy z deezera, spotify itd.), co jest mega niewygodne, bo mam podpięte do kabla urządzenie mobilne😉 To co na wyjściu źródła, to na wejściu wzmacniacza, tylko bezprzewodowo. I chyba BT odpada. Zacząłem czytać o WIFI - może to jest pomysł. Ostatnio też kupiłem DAC, mam też układ konwersji USB-I2S... macie jakieś pomysły nie za milion złotych? Może jakiś preamp?

Pozdrawiam

Zamieszczone przez Colton11 Zobacz posta
    Cześć,

Temat dotyczy rozwiązania problemu bezstratnego (lub prawie) przesyłania audio wysokiej jakości do starego wzmacniacza.

Mam wyprowadzony kabel RCA-Jack i podłączam sobie telefon (android), laptopa i w ten sposób odtwarzam muzykę (czy to z jakiegoś odtwarzacza softowego czy z deezera, spotify itd.), co jest mega niewygodne, bo mam podpięte do kabla urządzenie mobilne😉 To co na wyjściu źródła, to na wejściu wzmacniacza, tylko bezprzewodowo. I chyba BT odpada. Zacząłem czytać o WIFI - może to jest pomysł. Ostatnio też kupiłem DAC, mam też układ konwersji USB-I2S... macie jakieś pomysły nie za milion złotych? Może jakiś preamp?tweakbox appvalley https://vlc.onl/

Pozdrawiam

Depends on your device. I have a Nvidia Shield that has built in chrome cast. But I have an app for it called Airpin pro (5 bucks) that gives it full AirPlay functionality.

Skomentuj

Sam zadaję pytanie i sam sobie odpowiada? :???:
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Bot?
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

mejbi
          intryguje mnie to...

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
          X