Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasilacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasilacz

Witam takie pytanko moduł zasilacza z dvd Sony 160 watt ma dwie linie po +32vdc jak je zmostkuje to będę miał na tym mostku cały potencjał zasilacza? Chciałbym użyć go do zasilenia wzmacniacza mono z filtrem dolnoprzepustowym w klasie D

Zależy jak jest zbudowany zasilacz, czy to nie jest przypadkiem przetwornica impulsowa i przede wszystkim pytanie, od kiedy trafo z dvd ma aż 160W?

Wysłane z mojego CPH2069 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Skomentuj

Zobacz czy to nie wychodzi z jednej ścieżki na PCB.

Skomentuj

Dokładnie z jednej ścieżki. Więc mam na wyjściu całą moc zasilacza? Może mieć on te 160 watt?

Skomentuj

Pewnie trochę mniej, bo 160W to pobór całego urządzenia, a tam masz jeszcze sekcje z innymi napięciami.

Skomentuj

Nada się do tpa3116d2 mono 100watt

Skomentuj

Powinno iść, tym bardziej że to przetwornica i raczej ma zabezpieczenia w razie czego.

Skomentuj

TPA osiąga ledwo 30Wrms, więc się nada.

Skomentuj

Tylko muszę obniżyć jej napięcie do 24v przetwornica step down, chyba natężenia prądu nie stracę, a i jeszcze jedno została mi tuba z auta z lanzar maxp84 jakieś 800w będzie to jakoś grało

Skomentuj

Można też spróbować rozgryźć tą przetwornicę i jeśli ma stabilizację, to powinno się dać w pewnym stopniu obniżyć napięcie, ale jeśli nie czujesz się na siłach, to można iść w step-down, prąd maksymalny wzrośnie po obniżeniu napięcia.

Skomentuj

Hym jak mnie ktoś za rączkę poprowadzi to bym ogarnoł ale sam to nie mam pojęcia zielonego..

Skomentuj

A co z tym głośnikiem co mam mogę śmiało go podłączyć dla przypomnienia lanzar maxp84 800w

Skomentuj

Hallo jesteście jeszcze? Więc tak ogarnelem sobie ten zasilacz z tpa3116d2. Zasilacz - Step down na 24,5v - filtr dolnoprzepustowy mojej produkcji (10000uf -100nf -cewka 1mh-100nf -10000uf) gra zaj.. iscie, ale ta przetwornica (300w) ma diodę jak dam na fula na ampli i na wzmaku to ona przygasa i ten bass jest taki nijaki. Co mogę jeszcze zrobić żeby to dobiło do 100% mocy wzmacniacza. Dzięki pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                            X