Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CD PIONEER BEZPOSREDNIO POD TUBE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CD PIONEER BEZPOSREDNIO POD TUBE

MAM PYTANKO I CHCE ZAPYTAC LEPSZYCH wyczytalem ze niektore pioneerki co maja 4x50 moga tylne wyjscie jakos zmostlowac i uzyskac podobno 2x50 4 ohm oraz 1x70 2 ohm WIEC JESTEM CIEKAW CZY TO PRAWDA A JESLI TAK TO JAK TO PODLACZYC DO GLOSNIKA 1 CEWKOWEGO ORAZ 2 CEWKOWEGO I CO TYM IDZIE NAPEDZAC CZY PO PROSTU TO BAJKA CHODZ SAM WIDZIELM OBRAZEK W JAKIMS KATALOGU PIONEERKA CO RADYJKO BEZPOSREDNIO PODPIETY POD JAKIEGOS SUBA

Co jest nie tak. Jakbys mogl zmostkowac to bys mialokolo 120W przy 4 Ohm a nie 70 przy 2.

Skomentuj

Niektóre radyjka maja wbudowany prosty filtr LP i można przy pomocy niewykorzystanej końcówki zasilać suba. Mocy z tego duzo nie bedzie bo to tylko 20 parę wat ale grac będzie.
      Co do mostkowania wzmacniacza już zmostkowanego to sie nie da.
      Mozna wzmacniacze BTL łączyć róznolegle ale zachody z tym duzo i tego raczej nie miał Pioneer na mysli.
      Słyszałem suba napędzanego przez samo radio i grało fajnie.
      Pytanie tylko czy Twoje radio ma LPF???

Skomentuj

Chcialbym dodac ze wlasnie chodzi o moje radyjko pioneer deh 3300.
        Jak przelacze na subwofer to na tylne glosniczki faktycznie idzie tylko bas i potem w ustawieniu dzwieku pojawia sie tak jakby LPF (czyba chodzi o o czestotliwosc 80-120-160, i sila jego wzmocnienie dobrze mysle ?). Jeszcze nigdy z tylnego wyjscia nie robilem mostka bo nie wiem ktory kabel z jednego wziasc a ktoryu z drogiego (czy to obojetne byle by z jednego + a zdrogiego - ?). W instrukcji jest tylko lakonicznie wspomnaine ze po zmostkowaniu jest 70 w na 2 omy Serdeczne dzieki za odp

Skomentuj

1. wyjscia w radiu już sa zmostkowane.
          2. konia z żędem (lub rzędem) temu kto ma radio które ma 70w
          3. nie pogra pod tym żadna (fuj!) tuba.
          4. kup wzmak + sub inaczej nie da rady.
          5. w instrukcji jest "chłyt matetingofy - chiński chłyt matetingofy- ale dziala!"
          6. pozdrawiam, magik.

Skomentuj

Czaruję...
          X