Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zmostkowac?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zmostkowac?

Witam
    UWAGA!PRÓBOWAŁEM ZNALEŹĆ TAKI TEMAT ALE NIEMA...
    WIec.... mam wzmacniacz unitra pw 9013 2 x 35 watt sa 4 wyjscia
    zajzalem do srodka -sa 4 koncowki mocy(4 kostki wszystkie takie same na 2 radiatorach)
    Jak zmostkowaC? czy wystarczy podpiac z 2 wyjsc zeby wygladalo to tak ze jak mam te 2 wyjscia i jest + - -+ to czy wystarczy podpiac jeden + do - i gotowe?
    Za wszystkie odpowiedzi dziekuje
    Pozdro

te 4 kostki to tranzystory, po dwa na końcówkę mocy. pewnie jest na nich napisane bdp395, bdp396 lub jak był naprawiany to np. bd911, bd912

ten wzmacniacz nie nadaje się do pracy w mostku. jego moc 2x35W jest przy 8R i nie jest przystosowany do pracy przy 4R. w mostku możesz uzyskać 1x70W ale przy 16R, masz taki głośnik? czy chcesz połączyć 2x8R szeregowo? bo to już by była głupota.
    jak podłączysz głośnik 8R lub 4R do mostka na pw9013 to ci się spali.

Skomentuj

aj ;// wielka szkoda bo bym podpial sobie 2 kolumienki + subik :))
      Pozdro

[ Dodano: 14-03-05, 22:28 ]
      (dopoki nie kupie wzmacniacza....-czytaj dopoki nie uzbieram kasy :) )

Skomentuj

a ja mam wzmak kenwood ka3080r i zastanawiam sie czy dalo by sie zmostkowac kanaly?? Ale nie wiem jak to sprawdzic:/ gory thx za odp

Skomentuj

A ja mam na radiatorze dwie koncowki kazda ma po trzy nozki czyli mam az szesc kanalow!!!! Mozna to jakos zmostkowac zeby byl jeden 6 razy mocniejszy????
          litosciiiiiiiiiiiiiiiii

Skomentuj

jesli to bylo na temat mojej wypowiedzi to niewiem do ktorej wypowiedzi dokladnie.....ktos pytal ile mam koncowke itd napisalem co widzialem opisalem itd i sie pytam JAK zmostkowac.... wole spytac niz wysadzic chałpe w powietrze :)
            pozdro

Skomentuj

Czaruję...
            X