Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz pomocy !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz pomocy !!!

Witam wszystkich,
    HANSETIC BO-600
    150x4 WATTS
    4-8 OHMS
    Dostałem taki wzmacniacz od kolegi ale niemam do niego zadnych papierów a niebardzo się na tym znam, i niechciał by go spieprzyć. Powiedzcie mi co i jak mogę do tego podpiąć a czy mogę do tego podłączyć 4 kolumny takie od wieży? albo jak podpiąć jakiś safboofer, jak można to mostkować co gdzie podłączyć, tam jest jakiś przełącznik INPUT 2CH 3CH 4CH niewem co to jest, zresztą zobaczcie na fotografie bo kilka dołączyłem, a właśnie i chciałbym podłączyć radio odtw: ale to radio niema wyjść na czincze tylko są do tego radia podłączone 4 małe głośniki czy można w takim wypadku podłączyć wzmacniacz i do tego jeszcze jakieś kolumny nieodpinając tych głośników?
    Załączone pliki

Re: Wzmacniacz pomocy !!!

Zamieszczone przez tomroy
    Witam wszystkich,
    HANSETIC BO-600
    150x4 WATTS
    4-8 OHMS
    Dostałem taki wzmacniacz od kolegi ale niemam do niego zadnych papierów a niebardzo się na tym znam, i niechciał by go spieprzyć. Powiedzcie mi co i jak mogę do tego podpiąć a czy mogę do tego podłączyć 4 kolumny takie od wieży? albo jak podpiąć jakiś safboofer, jak można to mostkować co gdzie podłączyć, tam jest jakiś przełącznik INPUT 2CH 3CH 4CH niewem co to jest, zresztą zobaczcie na fotografie bo kilka dołączyłem, a właśnie i chciałbym podłączyć radio odtw: ale to radio niema wyjść na czincze tylko są do tego radia podłączone 4 małe głośniki czy można w takim wypadku podłączyć wzmacniacz i do tego jeszcze jakieś kolumny nieodpinając tych głośników?
    n/c

Skomentuj

Strasznie pogmatwałeś.
      1) NIe możesz podpiać radia jeżeli nie masz wyjścia na wzmak (tzn. możesz, ale musiałbyś zrobić/dorobić line out w radiu, a to w twoim przypadku raczej nie możliwe)
      2) Możesz podłączyć głośniki od wieży (o ile one są tego warte), do tego właśnie służa te przełączniki 2ch, 3 ch, 4 ch. Na pozycji 2ch bedzie sygnał wyjściowy na 2 kanały/mozesz podpiac 2 kolumny. na 4 ch sygnal -->4wyjsciach/kolumnach. Możesz podpiać suba, poprzez zmostkowanie w pozycji 2ch wyjść: L-R+ i podipiąc głośniki pod L+R-. ROBISZ NA WŁASNE RYZYKO
      3) Aby to wszystko działało MUSISZ MIEĆ ZASILANIE!!!!!!

[ Dodano: 2005-03-30, 23:43 ]
      Właśnie zobaczyłem w twoim wzmacniaczu coś takiego jak HI LEVEL INPUT. Możliwe ze to służy do podpięcia wlaśnie pod radio bez wyjść czinc.

Skomentuj

Mozesz podłączyc bezposrednio pod wyjscie wzmacniacza jezeli nie masz lie-out. na 2 zdjęcieu po lewej stronie masz wejscie wyskopoziomowe...tak dla ułatwienia (Hi line Imput) :P hihi

Skomentuj

Acha czyli podpinam lewy i prawy kanał z radia do wzmacniacza (Hi line Imput) ok
          a jak przełącze np na 2CH to powinno być na obu kanałach wzmacniacza po zmostkowaniu 300W fajnie.
          1 - jak podłącze dwie kolumny bez mostkowania to znaczy bendze przełączone na 4CH a ja podłacze dwie kolumny a reszta bendzie wolna to chyba nie powinno się nic spieprzyć? czy musi być każdy kanał obciążony, jeśli jest podłączone na 4CH?
          2 - co oznacza SOURCE GND i PWR GND?
          3 - jak przęłączam na 2CH to muszę mostkować?
          4 - a jak mam przełączone na 3CH to wtedy się mostkuje dwa kanaly i mam 300W a na pozostałych dwóch po 150W tak?
          5 - chcę na przykład podłączyć dwie kolumny i mieć na każdej po 150W to wtedy przełączam na 2CH czy 4CH?

Skomentuj

Kurde Ty chyba nie jazysz ze to samochodowy wzmacniacz:|i potrzebujesz zasilacz ok 12 Wat i z tego co widac to 300W!!!wiec jego cena bedzie olbrzymia:P + podpinacz pod"+12in" a minus pod SOURCE GND i PWR GND

Skomentuj

podziel sobie 300 V na 13.8 V wyjdzie ci jaki musiz miez natezenie ... ;]
              tak to "hi level input" to jest wejscie wysokonapieciowe do niego podlacz
              a jeszcze jedno muszisz podlaczyc sterowanie wzmaka do on sens
              bedzie ci sie automatycznie wlaczal jak wlaczysz radio ale musisz wiedziec ktory kabel jest do tego z reguly ma kolor niebieski jesli to radio samochoodowe

Skomentuj

dalex1, nadzik, chyba wam sie jednostki po......

Skomentuj

I co z tym podłączeniem:
                  Prosze o odpowiedz, jak to mogę podłączyć .
                  1 - jak podłącze dwie kolumny bez mostkowania to znaczy bendze przełączone na 4CH a ja podłacze dwie kolumny a reszta bendzie wolna to chyba nie powinno się nic spieprzyć? czy musi być każdy kanał obciążony, jeśli jest podłączone na 4CH?
                  3 - jak przęłączam na 2CH to muszę mostkować?
                  4 - a jak mam przełączone na 3CH to wtedy się mostkuje dwa kanaly a pozostałe nie tak?
                  5 - chcę na przykład podłączyć dwie kolumny i mieć na każdej po 150W to wtedy przełączam na 2CH czy 4CH?
                  To jest forum, pytam bo niewiem jak bym wiedział to bym nie pytał dla niektórych z was to jest pestka ale nie dlamnie bo podobno jak się coś zle podłączy to może się coś spieprzyć
                  dlatego pytam was co i jak :-)

[ Dodano: 2005-04-02, 14:46 ]
                  No co jest, nikt nie potrafi odpowiedzieć na kilka pytań?

Skomentuj

Czaruję...
                  X