Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmak do suba na HERTZ ES 300.2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmak do suba na HERTZ ES 300.2

Witam jaki kupić wzmacniacz samochodowy do suba na HERTZ ES 300.2 w 34L bass-reflex.
    Chodzi mi o to żeby nie był za drogi i żeby spokojnie wystarczył dla tego suba.

"żeby nie był za drogi"
    Nie da rady chyba że za nie drogi uwazasz kwotę min.1500zł.Poszukaj w audisonach.

Skomentuj

Umberto nie przesadzaj dobrego buszmena można kupić za 500-600zł na allegro poszukaj BM 990ATX ten jest warty uwagi nie wiem jak inne.

Skomentuj

coolombo, zależy co sie oczekuje.Buszmen do hertza?No nie wiem czy to dobry pomysł.

Skomentuj

A co inni myśla na ten temat? Znajde jakiś dobry wzmacniacz do tego głosnika do 600zł?

Skomentuj

zawsze można kupić coś używanego, w tej cenie może Ci się udac kupić np. starą ale zasłużoną Alpinę V12 lub jakiegoś Rockforda

Skomentuj

umberto, ma racjie buszmen do hertza to chyba jakies nieporozumienie poszukaj jakis uzywki na allegro

Skomentuj

Jasne napewno wszyscy słyszeli ten model buszmena i się bez sensu wypowiadają, podałem konkretnie który.

Skomentuj

To jest raczej PCH 990 ATX jeśli chcesz już tak wnikać.Nie wiem czy wszyscy słyszeli,ja tak.Nie wiem tylko czy ty słyszałeś audisona.Raczej chyba nie bo inaczej byś nie pisał takich głupot.Pierwsza rzecz to parametry tego cuda są duzo zawyzone,druga to to że ten wzmak muli jak kazde inne spod tej marki.Owszem,jak komuś bardzo to nie przeszkadza to nie widze problemu,mozna i to podpiąć.
                  Tylko to wyjdzie tak jakby kupił nowe auto i zalał go używanym olejem.
                  Dla porównania posłuchaj kiedyś LRX 1400 i porównaj go z boschmannem.Jak robić coś to już z głową.Ten buszmen tylko okaleczy dźwięk z Hertza.
                  To jest moje zdanie podparte odsłuchami.Myślę że jesli kogoś stać na Hertza to nie powinien szukać oszczędności w napędzie.

Skomentuj

Tylko że ten LRX1400 kosztuje 4x więcej niż BM, jak już to do tego LRX1400 nie kupowałbym czegoś takiego jak Hertz ES300.Musiałbym na głowę upaść żeby przeciętny głośnik zasilać kilkukrotnie droższym wzmakiem.

Skomentuj

nie ty pewnie do tego wzmaka kupil bys buszmena acha i ty chyab faktycznei upadles na glowe jak do hertza chcesz podpiac buszmena:)

Skomentuj

No jak już coś z przetworników BM to ALX122, a tak naprawdę jeżeli miałbym do dyspozycji około 500zł to kupiłbym BSW154II który bije tego herza na głowę.

Skomentuj

coolombo, mam dziwne wrazenie że w tym topicu jest mowa o wzmacniaczu a nie o głośniku.Nie sądzisz?
                          O buszmenie lepiej nic nie pisz,poziom srednio niski,jakości tam brak.Mimo krążących legend jest to produkt typowo chiński wypromowany na podobnej zasadzie jak marka alphard pana Modlińskiego.Taka masówa która ma wypychać portfele właścicielowi i nic wiecej.

Skomentuj

BM generalnie robi tandete ale trafiają sie produkty które można polecic, takim właśnie jest wzmacniacz o którym napisałem na początku, za tą cenę nic lepszego nowego nie kupisz.

Skomentuj

Podłaczyłem tego hertza w 34L BR strojonej na 28hz pod mojego wzmaka Rockwood Detonator 4x110Watt max i nie jest za dobrze. Bardzo rzuca membraną i bas jest straaasznie powooolny. W radiu na 1/4 glosnosci daje i bardzo sie wychyla membrana boje sie dać głosniej
                              bo nie wiem czy cos sie stanie z głosnikiem.
                              Mysle, że to wina słabego wzmaka, który nie kontroluje tego głosnika.
                              A wy co mysliście? Taki wzmacniacz wystarczy?? http://allegro.pl/show_item.php?item=47542690

Skomentuj

A moze bys wyprobowal nowe wzmaki carpowera hpb602 i hpb 1502, to bardzo solidna firma i mysle ze nie powinienes sie zawiesc, sa na allegro. hpb602 ma 225W rms w mostku i kosztuje okolo 300zl, myzle ze to dobra propozycja.
                                ps sam chyba sie na niego skusze.
                                Mam jeszcze takie pytanie do kogos odnosnie glosnika, szukam czegos niedrogiego, co sadzicie o bsw 124-II ??
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

buszmena acha i ty chyab faktycznei upadles na glowe jak do hertza chcesz podpiac buszmena:)
                                  chyba ze tymczasowo :P
                                  zamiast BM to ja wole lanzara :P

Skomentuj

mam pytanie to jest glosnik dwu cewkowy czy przypadkiem nie musi byc wzmak ktory ma z 2x 100rms przy 2ohm ?? wiem ze mozna polaczyc dwie cewki i wyjdzie 4 ohmowy ale jak podlaczyl wzmaka ktory jest 4 ohm to moze dlatego zle gral Hertz

Skomentuj

Czaruję...
                                    X