Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Thomson - kino

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Thomson - kino

Witam!
    Mam zamiar kupic odtwarzacz DVD Thomsona i mam male pytanie. czy posiadaja odtwarzacze wyjscia sygnalowe audio na poszczegolne kanaly 5.1. Chcialbym zrobic wzmacniacze na TDA 2030(lub 2040) dokladnie 4 i do tego satelitki na jakis malych glosniczkach. Suba na Lw 800 i Tda 7294 juz mam. Tylko nurtuje mnie to z tymi wyjsciami, bo tam jest chyba tylko optyczne i jakies koaxialne. Wiec tylko amplituner kina domowego trzeba kupic. No ale nie wiem, bo widzialem rozne posty ze ludzie tak robili. Chcialbym zrobic wszystko we wlasnym zakresie niz kupywac te szajskie chinskie brzeczki.

A jakie glosniczki do takich malych satelitek byy sei nadawaly? Myslalem o 13 tonsila lub arn 15\04 i gwizdkach arv.
    Pozdrawiam

elo mam alpli thomsona(nie chce mi się spr. jaki to typ:) wyjscia sygnalowe audio na poszczegolne kanaly są ale jak się sprawa ma z odtwarzaczem dvd tej firmy nie wiem<lol>
    może ktoś inny podpowie ha hi
    p[ozdro

Skomentuj

Skoro chcesz go kupic to znaczy ze gdzies on jest. Jaki problem tam pójść/ pojechac i sprawdzic samemu. Jesli zrodłem zakupu jest internet to sprawdzic taki sam model w jakims markecie albo sciagnąc do niego instrukcje obsługi w pdf'ie.
      Zawsze zostaje google.
      Zreszta nie zadałeś sobie nawet trudu poinformowania nas jaki konkretnie model Ciebie interesuje. czy oczekujesz ze zrobimy wszystko za Ciebie?

Pozdrawiam.

Skomentuj

Rozne typy odtwarzaczy roznych firm maja jakies wyjscia a np wyzsze juz dyskretne 5.1 lub 6.1 musisz sie zorientowac w salonie albo na stronie producenta.
        Fakt jesli bedziesz mial takie wyjscie np Panasonic S35 ni ema a S75 ma to mozesz podlaczyc wzmacniacz wielokanalowy i juz masz proste kino.jesli jednak bedziesz chcial muzyki posluchac stereo to musisz sie podpoinac na analog 2chonch bo na samych przednich wtedy odtwarzacz nie daje prawidlowego sygnalu stereo ani tez nie umozliwia puszczenia na 5 kanalow zwyklego stereo bo nie ma takiego procesora jak amplituner.

Skomentuj

A moj sony DVP NS400D zachowuje sie normalnie tzn jesli słuchasz CD AUDIO to na wujsciu 5.1 jest zwykły sygnał Stereo (oczywiscie tylko w L i P)

Skomentuj

Di to masz inteligentniejszy.Wiec kolega widzi teraz jakie sa rozmaitosci ...

Skomentuj

Thomsony nie maja takich wyjść. Też takie chciałem gdy kupowałem odtwarzacz bo zrobienie samemu 5 wzmak jest o wiele tańsze niż cały ampli. Jeśli musisz mieć 5.1 analowych wyjść to kup sobie Dvd do kompa i SB Life. Jest jeszcze możliwość w tańszych odtwarzaczach nierenomowanych firm (takie na promocjach - nie mysle tu o kombajnach ) sa takie wlaśnie wyścia typu "czincz" na kazdy kanał oddzielnie.

Skomentuj

Np Manta M ma wyjscia w najprostszym modelu

Skomentuj

Czaruję...
                X