Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanie - laik...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pytanie - laik...

tylko jedno krótkie pytanie. mam kolumny tonsila. chciałem wymienić zwrotnice tylko że... no właśnie. w każdej kolumnie są 4 głośniki (2xnisko 1srednio i 1wysoko). jak mam to zrobić bo nie ma zwr 4drożnych itp. wiem ze dla niektórych to idiotyczne pytanie ale nie mogłem nigdzie tego znaleźć...
    pozdrawiam

oby dwa niskotonowe są traktowane jako jedna droga.

Skomentuj

czyli moge wymienić na zwykłą trójdrożna?? bo myslałem nad czymś takim:
      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...0&vSubPage=274
      mysle ze wraz ze zmianą kabli wewnątrz kolumn dużo się poprawi...

Skomentuj

Mi się wydaje ze oryginalne zwrotnice tonsila <w tym wypadku> beda najlepsze,pozatym nie tylko kable i zwrotnice przesądzają o brzmieniu,mogłbyś bardziej opisać system<wzmacniacz źródło itp.> i tutaj troszke pomodyfikować.

Skomentuj

po chcesz wymieniać zwrotnice skoro to są orginalne tonsile to i raczej zwrotka jest odpowiednio dobrana do głośników

Skomentuj

heh po co? przecież to jak to wygląda i jak gra to lepiej sobie jakiegoś jamnika kupić z 89 i słuchać kaset. do gniazda głośnikowego na jakiś klej 2 kondki no name, blaszki od + i - całe pordzewiałe itp. wiesz, nie siedze w tym od iluś tam lat ale tak to chyba wyglądać nie powinno a i odsłuch taki sobie...
            tylko mam pytanie:
            głośniki niskot to gdn 16/50/17 50W 15ohm a są ich dwa, średniot to gdw 9/60/1 60W 8ohm i wysoko no namea na dotychczasowej zwr. takie kondy - wego audio-elko 35vac/100V 3,3uF a dla wysoko tesla tf20. 100V 35V. i tu problem - chce kupić gotową zwrotnice tylko prosiłbym wa o dobranie właśccwej bo tak jak już wspomniałem nie wszystko jest jeszcze dla mnie tak jasne jak dla niektórych ale cały czas dąże do poprawy tej sytuacji. kable do poł głośników ze zwr mam - cordiale 2x2,5mm^2... czekam na propozycje gotowych w jakihs sklepach internetowych. może jakaś z oferty stxa albo janbo. odp. pozdrawiam.

[ Dodano: 2005-04-21, 22:49 ]
            "po chcesz wymieniać zwrotnice skoro to są orginalne tonsile to i raczej zwrotka jest odpowiednio dobrana do głośników"

odp. poprzedni właściciel zmienił ryginalne tonsile na tesle.

Skomentuj

Czaruję...
            X