Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UKŁAD STK4050

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UKŁAD STK4050

WITAM !!

MAM TAKIE PYTANKO, NIE WIECIE GDZIE NAJTANIEJ MOŻNA KUPIĆ UKŁAD HYBRYDOWY STK4050, CHODZI MI ŻEBY BYŁO NAJTANIEJ, MOŻE BYĆ NAWET TANIA PODRÓBA.

DZIĘKI I POZDRO

RzĘsKi

a szukales w archiwum grupy?
    wiec poszukaj ...

Skomentuj

Acha dzieki juz znalazłem www.poltronic.com.pl

Tylko teraz mam dylemat którą kjupić:

1. STK4050MK2 $ [1X200W; 66V; POWER AMP 50kHz] - 38.20 ZŁ

2. STK4050MK5 $ - 39.70

Pewno oby dwie to są podróbki, ale może ktoś ma doświadczenie która jest lepsza ??

Dzieki za podpowiedzi

Skomentuj

STK4050MK5

Skomentuj

W poltronicu jakiś rok temu byly w miare dobre podruby, nie radze teraz tam kupować, shit jakich mało. Kupiłem tam w sumie trzy układy STK4048II, STK4050II i STK4048XI tylko ta pierwsza chodziła przyzwoicie, reszta to gówno straszne które radze omijać dużym łukiem.

Skomentuj

RzEsKi_STG

poszukaj jeszcze w archiwum elektroda.pl

tam jest spoooooro na temat stk 4050 i tez cos o kolorach plytki
            chyba brazowa jest oryginalna

Skomentuj

Na brązową to ja bym nie liczył chyba że z demobilu, jak już kupować STK4050 to tylko w cybortechu.

Skomentuj

jak bedziesz chcial kiedys orgianal to tylko cybortech, ja mam juz ok 3tyg i dziala znakomicie

Skomentuj

Już kupilem tego z poltronica za 39 zł jutro powinien przyjść, jak zmontuje to dam znać jak to działa.

Zresztą może i podróba, nie będzie taka zła bedzie chodzła na 2x55 V przy 8 omowym głośniku i dość sporym radiatorze myśle że tak szybko nie zakatuje tej końcówki

Skomentuj

RzEsKi_STG zdziwisz sie jak podróbe łatwo ubić.Mogłeś dołożyć kase i kupić oryginał z cybora.RAZ A DOBRZE

Skomentuj

Alton dobrze mówi, jakiś tydzień temu kupowałem w poltronicu podróbke i nie wiedzieć czemu poleciała po kilku włączeniach, najpierw grała tak ze przy większych wysterowaniach głosnik w subie jakoś tak dziwnie falował, następny etap był taki że od razu po włączeniu na wyjściu pojawiało się stałe napięcie. Już więcej kasy nie wydam na podróby, za 40zł mam 3pary dobrych tranzystorów mocy do tego jeszcze garść tranzystorów za grosze i mam końcówkę 300-400W RMS, tyle że jest to troche bardziej skomplikowane niż uruchomienie STK

Skomentuj

Ja też miałem podróbe z zielonym napisem z tyłu hybrydy, kupiłem ją razem z całą końcówką mocy ze stronki www.altron.com.pl za 95 złociszy z przesyłką, głośnik także falował, ale końcówka grała bardzo dobrze. A hybryda uległa uszkodzeniu tylko i wyłacznie z mojej winy, nastąpiło małe zwarcie. Pisałem także do tego gościa z ALTRONu powiedział mi że u niego końcówki są za 46 zeta, czyli to te, którą miałem zamontowaną i działała ok. 2 miesiące i działałaby dłużej dybym jej nie zepsuł.

JUTRO PRZYJDZIE TO SIĘ OKAŻE CO TO ZA "CUDO"

POZDRO

RzĘsKi

[ Dodano: 2005-04-26, 18:25 ]
                        Doszła dziś ta hybryda STK4050 i jest identyczna jaką miałem wmontowaną w zestawie z www.altron.com.pl z zielonym napisem na odwrocie. Po zamontowaniu gra naprawdę super, sub znowu zaczął wymiatać i to jak !!!!

Pozdro

[ Dodano: 2005-04-27, 23:47 ]
                        Już jeden dzień działania scalaka minął, narazie chodzi bez zarzutów !!

Przydałby się tylko układ do opóżnionego dołącznia i szybkiego wyłączania głośnika, żeby nie było słychać żadnych trzasków, ani stanów przejściowych podczas rozładowywania kondensatorów.

MA KTOŚ MOŻE SCHEMAT TAKIEGO PROSTEGO I NIEDROGIEGO UKŁADU ??

BEDĘ WDZIĘCZNY

POZDRO

Skomentuj

Skopiuj sobie układ op załączania z Radmora 5412 przy okazji jest zabezpieczenie termiczne i DC, schemat znajdziesz na elektrodzie. Wracając do tematu hybryd z poltronica to otworzyłem ostatnio zakupionego STK4048XI i okazało się że jeden mały tranzystor smd był pęknięty(tak jakby ktoś rzucał tym układem) wymieniłem tranzystorek i układ chodzi, jednak mam wątpliwości ile to badziewie wytrzyma.

Skomentuj

Czaruję...
                          X