Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z filtrem AVT2449 raz jeszcze :/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z filtrem AVT2449 raz jeszcze :/

Na poczatku chcialbym przeprosic wszystkich za te kilka postow dotyczace tego samego :/ Jednak przez tydzien siedze przy subwooferze z nadzieja w oczach ze to zagra i nic! :(
    Problem polega na tym, ze normalnie wzmacniacz gra, ale jak podlacze filtr to juz nie gra :(

Calosc podlaczam tak jak na ponizszym rysunku i bardzo prosze o jakies rady czy jest to dobrze podlaczone a jesli nie to co powininem zrobic
    Załączone pliki

Masz tu cos mnamieszane. Cienki ten schemat. Narysuj jeszcze raz i zaznacz gdzie jest zasilanie filtra, koncowki. Od filtra powinno odchodzic 6 polaczen: 2 od zasilania, 2 wejsciowe sygnalu, 2 wyjsciowe sygnalu. Od koncowki powinno byc 7 polaczen: 2 wejsciowe sygnalu (z filtra), 3 wejsciowe zasilania, bo to chyba na zasilanie symetryczne (wszystkie z zasilacza) i 2 wyjscia na glosnik. Narysuj jeszcze raz i to uwzglednij.

Skomentuj

zgadzam sie z przedmówcą, ten rysunek jest lekko wybrakowany..
      lekko to mało powiedziane, ale przypuszczam że Ci sie myszka w paincie omyłkowo przesunęła a nie lutownica po płytce więc czekamy na nowy rysunek.

Skomentuj

Moze tak? Z gory dziekuje...
        Załączone pliki

Skomentuj

moze ja sie nie znam (a nie znam sie, oj nie!) ale czemu drugi syganł jest ground? he?
          nie powinien być podłączony do C?

Skomentuj

hmmmm ja jak niepodepne masy pod wzmaka to gra cichutenko :>
            heheh

Skomentuj

Nie moze byc podlaczony do C, poniewaz ten filtr dodatkowo sumuje kanaly stereo: schemata blokowy z dokumentacji kitu...
              Załączone pliki

Skomentuj

do tego avt sygnał leci na schemacie dwoma czinczami a u ciebie jedna przecież! jedna masz wolną.. ale ja sie tam nie znam.. powtarzam ze elektronik to ja nie jestem..

Skomentuj

Albo cos przekombinowales, albo z ukladem jest cos nie tak. Kiedys tez skladelem ten kit i mi nie dzialal bo jak sie pozniej okazalo AVT przyslalo niedzialajacy stabilizator. POZDRO

Skomentuj

Ale czy to polaczenie jakie widac na moim schemacie jest poprawne i powinno dzialac?

Skomentuj

Wszystko jest ok, ale co do podpiecia zasilania do filtra nie jestem pewien. Nie ma schematu tego filtra, ale wiem, ze moze on byc zasilany symetrycznie i pojedynczo. Ty masz pojedyncz, ale na pewno dobrze pdlaczyles to zasilanie?

Skomentuj

Zbytnio Ciebie nie rozumiem :/ Jak mozna zle podlaczyc zasilanie? Jezeli chodzi o biegunowosc to jest na 101% dobrze podlaczone.

Skomentuj

no tak ... mam pytanie - na wyjsciu masz podpiete 2 koncowki polączone w mostek mam rozumiec ? bo na wyjściach E i F masz sygnał w przeciwnej fazie i normalnie jak masz podpietą końcówkę to wykorzystujesz tylko jedno z tych wyjśc (F). Co do zasilania to wylutowałeś C3 i C4 ?

Skomentuj

Oczywiscie, ze nie wlutowalem C3 ani C4. Pozatym nie rozumiem o czym piszesz z tymi fazami :/ Moze jakies konkretne rady? Wzmacniacz jest to zwykly kit AVT wzmaka mono na tda7294
                            Z gory dzieki

Skomentuj

sygnał na wejście TDA podaj z punktu F i mase z masy i zobacz czy cos lepiej .. a i sugeruje dokladniej poczytac dokumentacje

[ Dodano: 2005-05-05, 21:49 ]
                              no i jak ? ruszyłeś cos ?

Skomentuj

Czaruję...