Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mostek TDA7294 - pcb need

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mostek TDA7294 - pcb need

Siemka. Zbudowałem już wzmacniacz na TDA 7294 i jak na razie jestem zadowolony, ale potrzebuje jednak trochę więcej mocy. Mam zamiar zrobić mostek na TDA7294 i poszukuje płytki, żebym mógł wydrukowac na laserówce i dalej już wiecie co. na forum nic nie znalazłem. Na googlach również. Czy ktoś, jesli posiada, mógłby udostepnic schemat, bo pisakiem to płytki wychodzą nieelegancko. Za pomoc dzięki :)

Nie no chłopie nie rób sobie jaj, nie trzeba robić żadnego dodatkowego pcb żeby 2xTDA7294 podłączyć w mostek, wystarczy trochę poszukać, zerknij chociażby na notę katalogową.

Skomentuj

A tak wogole to wez sie do roboty i sam sobie zaprojektuj w eagl'u lub protel'u. Jak sam takie rzeczy skladasz to i plytke tez sam sobie bedziesz potrafil zaprojektowac...

Skomentuj

Wow. Ale mi sie dostało :)

Skomentuj

Nie chodzilo mi o to zeby Ci sie dostalo, tylko trzeba sobie samemu radzic... Chyba ze juz wszystkiego probowales i nic, wtedy prosisz o pomoc... Troche samodzielnosci...

Skomentuj

djsmol, mam płytke mostka TDA z opisem.
            wysłyłam Ci to na mejla

:)

Skomentuj

dzieki

[ Dodano: 2005-05-01, 21:49 ]
              Odebrałem. Sprawdziłem. SUPER. O coś takiego mi właśnie chodziło. Jeszcze raz dzięki. Jutro idę drukować do kumpla a po długim weekendzie zaczynam montować.
              Pozdro.

[ Dodano: 2005-05-01, 21:59 ]
              Jesazcze jedno. Tylko 25V??? może jednak dać trafo 2*24 (po wyprostowaniu ok 32V) i tak 0.5 kW?? http://www.toroidy.pl/sklep/index.ph...kty&katid=1.12

Jak podłącze mniej niż 8 ohm, to tylko zabezpieczenie zadziała, nic się nie zjara?? Chyba dobrze kombinuję.

Pozdro.

Skomentuj

Czy to ten schemat?
                http://www.elektroda.net/audio/tda7294/index.html
                Trafo 0,5 kW do mostka TDA7294??!!??!!?? Chyba Cie.....
                Ja mam do tego mostka przygotowane trafo 200W, a Irek daje trafa 150W.
                Jak masz nadmiar kasy to kupuj :).

Skomentuj

mozesz ta plytke zapodac na forum ? :) Innym tez moze sie kiedys przydac a tak to bedzie gotowe :)

Skomentuj

Tak, To ten schemat. Zapomniałem dodać, że to bedzie wzmacniacz Stereo, dlatego 500W to starczy, może ewentualnie 400W.
                    Dla zainteresowanych płytką : http://www.elektroda.net/audio/tda7294/tda7294b.gif
                    Jak kto chce to mam też wzór w Pdf (cały artykuł).

Ponawiam pytanie z napięciem bo to bedzie pierwsza konstrukcja w mostku.

Pozdro.

Skomentuj

Czaruję...
                    X