Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trafo ATX do przetwornicy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trafo ATX do przetwornicy

witam
    na stronie MDCS'a opisal trafko z atx'a do przetwornicy ktore ma dodatkowe odczepy
    odczepy te to srodki uzwojenia na 12v
    ten glowny odczep to srodki pozostalych uzwojen
    wiekszosc trafek ma tylko ten jeden odczep ktory jest srodkiem wszystkich uzwojen czyli jest to podlaczone do masy

czy mozna odnalezc w tym glownym wyprowadzeniu srodek uzwojenia na 12v i czy wtedy takie trafko by sie nadawalo do przetwornicy

rdzen z tego trafka bycmoze nadaje sie do przetwornicy,reszty bym sie pozbył i nawinął po swojemu tak jak ma być

Skomentuj

Sam sprawdzałem kilka zasilaczy, ale zawsze natrafiałem tylko na jeden odczep. Lepiej nawinąć nowe, ja tak robiłem, co prawda rdzeń uległ ukruszeniu podczas demontażu, ale kupiłem nowy. Za to część drutów miałem właśnie z tego trafka z zasilacza.

Skomentuj

PETERS, a ile płaciłeś bo w wawie w avt jest etd 44 za dyche + korpus do niego za piataka,drogo??

...tak pytam bo juz kupiłem :)

Skomentuj

Kiedyś qumpel prenumerował EDW i takie małe rzeczy ze sklepu przychodziły mu razem z gazetą - więc nie płaciłem za przesyłke i właśnie tak zamawiałem ten rdzeń, niepamiętam dokładnie, ale na 100% zapłaciłem dużo taniej - co prawda prenumeratorzy mają trochę zniżki w AVT, ale to nie to, teraz chyba dużo podrożały te rdzenie, bo ja zamawiałem jakie rok - półtorej roku temu.

Fajnie poźniej ten rdzeń kleiłem, bo miałem 3 rodzaje kleju w domu i niewiedziałem który będzie najlepszy, to zmieszałem wszystkie i qurde 3ma do dziś :)
          Tylko następnym razem nawine druty na jakiś długopis - a potem dam rdzenie i skleje, bo na sklejonym rdzeniu strasznie ciężko się nawijało ten drut - no, ale trzeba się uczyć na własnych błędach.

Skomentuj

to sie kupuje korpus i po problemie,nawet nie trzeba nic kleic
            ja kupuje w Avt w wawie osobiście :) ale do klubu nie naleze

[ Dodano: 2005-05-08, 16:14 ]
            zresztą cennik jest w internecie www.avt.com.pl ,no to chyba podrożało skoro mowisz ze bylo taniej :)

Skomentuj

Jake jest korpus to roboty mniej. Ale bez korpusu trafko wygląda groźniej :-)

Skomentuj

Czaruję...
              X