Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozwalony powermixer i mixeer pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rozwalony powermixer i mixeer pomocy

wyglada to tak- podąłczłem Powiemixer do inego małego mixerka i gdy podłączęm chincze na wejscie nagle był mały bzyt na chinczach i poszły iskry, posprawdzłem co jets i wszytko było wporzadku, podłaczm ponownie juz wszytko był dobrze ale po właczeniu zaslianie do pawermixera poszedl dym. JAk sie okazło na masie mixera była faza. zaznacze ze power mixer chodzi ale bardzo tzreszczy a mixer jzu nie chodzi. co mogło sie stac??
    pomocy

wypij ze dwie sety i napisz o co ci chodzi :)
    to moze ktos pomoze jak bedzie wiedział

Skomentuj

sygnał z powermixera podałeś na wejście mixera?? Przecież ten sygnał był wzmocniony? Jak takie coś można zapodać na wejście liniowe??
      Wyjaśnij dokładnie jak podłączyłeś...

Skomentuj

krutko muiwc na wyjsciu z mixera na masie byla faza i jak podlaczłem wyjscie z mixera do pawer mixera poszedł dym:/

Skomentuj

jak się czegośnieporafi to lepiej sięza to nie zabierać ...

Skomentuj

gdzieś z tyłu na obudowie powermixera powinien być przełącznik odłączający masę... ale teraz to za późno....

Skomentuj

Ja tam nadal nie wiem o co ci chodzi... Jednoznacznie ciężko stwierdzić co do czego podłączyłeś...

Skomentuj

Jeżeli masz faze na masie to pewnie jest coś skopane w zasilaczu miksera. Jeżeli jest zasilane kablem z uziemieniem ( z bolcem ) zobacz czy przypadkiem cos nie było kombinowane w inst alacji elektr. i nie masz fazy na bolcu w gniazdku.

Skomentuj

Może kolega kuba miał faze podłączając sprzęt
                  Narobiłeś sobie chłopie ambarasu to bez serwisu się nie obejdzie, jak mamy ci pomóc jak nie wiadomo o co ci chodzi?

Skomentuj

a może powermixer był zasilany z innej fazy niż ten mixer??

Skomentuj

To by wyjasniało faże na masie, ale w domu raczej wszystko jest na jednej fazie. Jaki kabel zasilający jest w tych urządzeniach, z otworem na bolec (uziemienie), czy nie??

Skomentuj

Zamieszczone przez djsmol
                        w domu raczej wszystko jest na jednej fazie
                        a kto podłącza powermixer i mixer naraz w domu??

Skomentuj

A nuż widelec :)

Skomentuj

Czaruję...