Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzixie o tym

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sądzixie o tym

Co bys cie radzili z dobrych sprzętów mogło by byc to na2 kolumne 200wat :
    2XGŁOŚNIK WYSOKOTONOWE:ARV-104-03/8
    4XGŁOŚNIK NISKOTONOWE:ARN-150-03/8

Dacjie swoje propzycje

Z dobrych sprzętów? Tesla? Hmmm....
    Czemu akurat 200W? Na co ci kolumna 200W skoro chcesz ją zrobić z głośników o niskim SPL?
    Chyba trochę za mało danych. Co chcesz nagłaśniać? Ile masz na to pieniedzy? Co ze wzmacniaczem? Do czego to będzie służyć - filmy, muzyka, boombox, estrada?

Skomentuj

Byś my razdzli a bys opanował troche polski jezyk. Z tego 200W nie bedzie a wysokotonówek sie nie dubluje tylko daje jedną mocniejszą azmiast 2ch słabszych.
      Poza tym post powinien być w dziale "Akustyka".

Skomentuj

przy takim zestawie mozliwosci masz wiele,mozna pokombinowac np z podizałem pasma na 2,5 drogi i uzyskać ciekawą średnice,mozliwości jest wiele ale tylko dla kogoś kto sie troszke orientuje,prawdopodobnie ty chcesz zrobic to na ilośc,hmm czemu nie,efektywnośc podskoczy, 200W RMS hmm az tak nie ma co ryzykować,120-150W Rms max@1%Thd,ale najpierw zapoznałbym sie z pojęciem moc znamoinowa.Oczywiście głośnik wysokotonowy wybrany przez ciebie spokojnie wystarczy jeden,moze go tłumił mawet nie będziesz.
        ALe zaraz zaraz czy chodzi tutaj o 1 kolumne z 4 niskosrednio ,czy tez te glopsniki miały by isc na 2 szt czyli (2Nis-śr +1wys)*2 ???

Skomentuj

odpowiadam na pytnaie zipowi głsoniki chce miec do pokoju 5 na 6 i bee tylko suchał iogladął muzyki a funduszy ma na to na same sprzety około 250zł
          Wzmaczniacz mam Unitre 2X80
          Tak Durke te głsonki maja isc na 2 sztuki czyli na 1 sztuke 2 niskotonowe + 1 wysokotonowy ale ja wole sie dioradzic

Dało by sie złorzyc2 kolumny do 400zł o mocy Rsmmax 200wat lub Rsmmax 100 co

prosze o Dobre i Solidne porady

Skomentuj

w tej cenie to albo Tesla, lub jak chcesz te ok 200rms to STX
            moze :
            2x22stx
            1xarp
            1xarv
            ------------------
            na kolumne

Skomentuj

Czaruję...
            X