Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA1562q

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TDA1562q

Witam. Mam takie pytanko. Czy można połączyć dwa TDA1562q jak LM3883 w konfigurecję BPA100 lub BPA200? oczywiście pracowało by to na 8R ale jak by mozna by to zapuścić na 4R to jusz by był wypas...

Pozdrawiam Misian@

Ale wymyślasz, TDA1562Q jest już zmostkowany wiec sie nie da połączyć w układz BPA100. Poza tym jakbyś troche poszukał to znalazłbyś dużo na temat tego układu i nie zakładał niepotrzebnie nowego tematu.

Skomentuj

ales go zgnoił .....
      www.elenota.prv.pl <------- ściągnij sobie specyfikacje techniczną dla tej kostki, będziesz miał tam tez schemat. Pozdrawiam
      Co do mostkowania to tak ... TDA1562 o ile dobrze kojaże to uklad do wzmacniaczy samochodowych...jesli tak to nikt by go nie robił pod minimum 8ohm, a co za tym idzie przez inwerter wytrzymie ale tylko dla 8ohm.

Swoją drogą też mam 2 kości TDA1560Q i nie wiem co z tym zrobić :P Może jakaś rada ?? :P Bo medalikijuż mam z 2SA1302 :P

Skomentuj

Wovo. Ten link coś nie chodzi :-(

Apropo TDA1562q - czy jak bym dał 2 TDA1562q w jednej kolumnie i każdy podpięty do osobnego głośnika to będzie tak jak by jeden był wzmak np. 140W ????

Pozdawiam Misian@

[ Dodano: 2005-05-09, 12:44 ]
        Wovo - Link działa - konserwacja serweru ....

Szukałem ale nic takiego znaleźć nie umie <help>

Pozdrawiam Misian@

Skomentuj

TDA1562Q osiaga ok 50W/4omach i 14V zasilania. Dwa takie scalaki i dwa glosniki dadza sumaryczna moc 100W i dodatkowy zysk efektywnosci wynikajacy z zastosowania dwoch glosnikow. To dobry i prosty sposob na duza moc kolumny.

Skomentuj

Czaruję...
          X