Witam. Mam takie pytanko. Czy można połączyć dwa TDA1562q jak LM3883 w konfigurecję BPA100 lub BPA200? oczywiście pracowało by to na 8R ale jak by mozna by to zapuścić na 4R to jusz by był wypas...
Ale wymyślasz, TDA1562Q jest już zmostkowany wiec sie nie da połączyć w układz BPA100. Poza tym jakbyś troche poszukał to znalazłbyś dużo na temat tego układu i nie zakładał niepotrzebnie nowego tematu.
ales go zgnoił ..... www.elenota.prv.pl <------- ściągnij sobie specyfikacje techniczną dla tej kostki, będziesz miał tam tez schemat. Pozdrawiam
Co do mostkowania to tak ... TDA1562 o ile dobrze kojaże to uklad do wzmacniaczy samochodowych...jesli tak to nikt by go nie robił pod minimum 8ohm, a co za tym idzie przez inwerter wytrzymie ale tylko dla 8ohm.
Swoją drogą też mam 2 kości TDA1560Q i nie wiem co z tym zrobić :P Może jakaś rada ?? :P Bo medalikijuż mam z 2SA1302 :P
Apropo TDA1562q - czy jak bym dał 2 TDA1562q w jednej kolumnie i każdy podpięty do osobnego głośnika to będzie tak jak by jeden był wzmak np. 140W ????
Pozdawiam Misian@
[ Dodano: 2005-05-09, 12:44 ]
Wovo - Link działa - konserwacja serweru ....
TDA1562Q osiaga ok 50W/4omach i 14V zasilania. Dwa takie scalaki i dwa glosniki dadza sumaryczna moc 100W i dodatkowy zysk efektywnosci wynikajacy z zastosowania dwoch glosnikow. To dobry i prosty sposob na duza moc kolumny.
Skomentuj