Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz z kitów ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz z kitów ??

co myślicie o zrobienu wzmacniacza 50W z kitów http://www.nordelektronikplus.pl/ ?? Mam tu na myśli przedwzmacniacz NE068 z końcówką moczy NE078. Mógłby ktoś wejżeć w temat i powiedziec mi co o tym sądzi ??

NE078 - producent tego kitu podaje moc muzyczną, także moc rms jest ponad połowe mniejsza. Ale do napędzenia niewielkich kolumienek jak znalazł. Jest to prosty wzmacniacz na TDA2030 i parce darlingtonów

Skomentuj

Jesteś 100% pewny ?? W takim razie czy 2x 100W NE116A to też moc muzyczna ?? Czyli miałoby to koło 50W RMS ??

Skomentuj

a ile byś chciał uzyskać z zasilania +-18V ?
        Przy obciążeniu 2 om to może uzyskasz te 50Wrms ale jedna parka tych darlingtonów szybko by wyparowała.
        Ten drugi wzmacniacz co podałeś to go nie znam, ale przeczytaj opis na stronie którą podałeś tam pisze ile ma W.

Skomentuj

no wiesz przy tamtym pisało 2x 50W a ty mi powiedziałeś zę to jest muzycznej :P więc juz nie wiem na co mam liczyć :/ tamten ma 2x 100W ale też nie napisali czy rms :/ Coprawda jest 50zł droższy...

Skomentuj

Mefu przeczytaj jeszcze raz, tam na stronie pisze jak byk jaka moc i przy jakim napięciu zasilania.

Skomentuj

NE116A ma 2x100W mocy muzycznej zas NE116 ok. 2x150W tez muzycznej...

Skomentuj

a nie lepiej zbudowac klasyczny lm3886 toc to kilka elementow podobnie tda czy inny scalony.

Skomentuj

Po co bawić się w składanie takiego shitu jakim jest TDA2030, to przedpotopowy scalak, wcale nie drożej, lepiej i pewniej będzie zrobić cos na LM3886,TDA7294 a do tego zagra bardzo ładnie. 15zł więcej kosztuje zestaw TDA7294.

Skomentuj

Czaruję...
                  X