Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak od A-Z zbudowac subwoofer??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak od A-Z zbudowac subwoofer??

witam:-)

na wstepie pragne powiedziec ze nie jestem zadnym audiofilem:-p tylko pajacem ktory chcialby zrobic cos czego jeszcze nigdy w zyciu nie robil a bardzo mu sie to podoba:-)
    i prosi osoby o bardziej rozwinietej inteligencji muzycznej o pomoc:)

od czego zaczac??
    od poczatku:-p
    dysponuje wierza sony ktora calkiem niezle gra (jak dla mnie)jednak basu troche jej brakuje.. a bardzo lubie jak jest czysciutki i glosniutki.. co niestety wyklucza sie w moim przypadku:-p
    nastepna sprawa to to ze bardzo lubie przesadzac:-) a i uwazam ze mam smykalke konstruktora wiec chcialbym sie podjac budowy suba na wlasna reke:-)

i tu pojawia sie caly szereg pytan do zacnego grona profesjonalistow:-)

-jakiego glosnika uzyc?? (wstepnie wybralem JBL o mocy 1000w.. wiem ze to malo danych ale mial 98dB a to raczej dosc duzo:-) aha w medii kosztowal 550.. wiec znowu cena tez nie jest jakas ekstremalna)

- jak zaprojektowac obudowe?? sciagam wlasnie program bassbox6 pro.. nie wiem czy sobie z nim poradze.. samo wykonanie obudowy to powinienem dac sobie rade.. tylko jeszcze czym ja wytlumic??

-no i na koniec jak wprawic to monstruum w zycie?? czyli jaki wzmacniacz?(i gdzie mozna go kupic) czy co tam sie do wooferow stosuje.... pragne zaznaczyc ze moja wieza ma wyjscie na sub aktywny... czincze sa... a ja raczej chcialbym pasywny (a tak wogule to jaka naprawde jest roznica??)

to chyba na tyle:-)
    jesli znalazlby sie ktos kto moglby mi chociaz troche pomoc bede bardzo wdzieczny:-)
    jesli szczelilem jakas gafe prosze sie nie smiac:-)
    oczywiscie stawiam browarka lub cole za pomoc:-)

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz:-)
    ps jestem z poznania.. moze ktos sie tu na miejscu znajdzie??
Czaruję...
X