Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz 400-500w przy 4 ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz 400-500w przy 4 ohm

Potrzebuje takiego wzmaka by napedzic nim Beyme Power 12. Co byscie proponowali?????

ja myslałem nad tym a wy???

http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=20fe3ea7

i jakie trafo do tego potrezbne 500W wystarczy?

to dobry wzmacniacz sam go robiłem gra całkiem nieźle i ma niesamowitego kopa. uruchomienie go jest bajecznie proste jak na konstrukcje o takiej mocy.

Skomentuj

ma to jakieś zabezpieczenia??

Skomentuj

a co wy proponujecie..

i pytanko wyrwane z kontekstu czy dla suba na arn 226(w tej cenie do 50zł to chyba jedyny głosnik który się nadaje) wystarczy wznam na tda 7294?

Skomentuj

powinien.....
          to dość delikatne głośniki.....

Skomentuj

Sound Wave, mogłbyś sie podzielić informacjami, jak fgo zrobiłeś? jakie trafo , jakie filtry, jakie zabezpieczenia? ile Ci wyszła całość?

Skomentuj

filtrów brak bo działa jako pełnopasmowy stereo. trafo 2x56V 1000V*A kondy 2x10 000uF. koszt budowy zalezy co masz na myśli?? sama koncowka mocy to koszt koło 80zł ale trafo minimum 200zł obudowa 100zł radiator koło 100zł (tu potrzeba naprawde spory kawał alu) kondy chyba 40 albo 50zł nie pamiętam dokładnie. inne pierdoły koło 100zł. koszt budowy koło 800zł za dwa kanały jeden kanał o 150zł mniej......

Skomentuj

U mnie chodzi na trafie 2x52V @ 1000VA w stareo + 6x10 000uF, gra przyzwoicie, na radiatory dalem 2 aluminiowe zeberka od kaloryfera obciente z kazdej ze stron. A mysleliscie moze o przetwornicy impulsowej na zasilanie? To znacznie tansze rozwiazanie, zasilaczy ATX jest w brud, wszystkie czesci sa.

Tak nawiasem mowiac nie udalo mi sie tym wzmakiem spalic stx27/150/8ss przy katowaniu jakas 1h, rzeczywiscie w stx to chyba mlotami te cewki kuja :)
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

A co powiecie o takim wzmacniaczu http://matronix.pl/?cmd=WST200TP ? teraz są 200 W ale w opisie oferty zą zapowiedzi na 300 W. Jestem nowy na tym forum i zbytnio nie kumaty z elektroniki ale chciałbym sobie zbudować subka i dziś allegro przeglądałem i wypatrzylem takie cudo tylko nie wiem czy to dobre bedzie? Jak sądzicie??

Skomentuj

Soundwave nie przesadzaj...80 zł to same tranzystory kosztują.... ale ogólnie w 120 się można zamknąć...

[ Dodano: 2005-06-26, 16:57 ]
                    No chyba że się hurtem 3tys kupuje :)

Skomentuj

Foxo_1234567, ja nie sadze... ...ja wiem... firme matronix omijac wielkim lukiem. Wykonanie fatalne, podzespoly lepiej nic nie mowic (cewka np zostala nawinieta byle jak na srubei owinieta tasma izolacyjna). Plytka to nie wiem kto ja wykonywal bo sciezki byly w polowie nadzarte nie mowiac juz e nie bylo na nich padow do ktorych sie lutuje. Panel to chyba blacha po puszce od piwa. Ogolnie szkoda słow i pieniedzy.

Skomentuj

Zamieszczone przez wektor
                        Foxo_1234567, ja nie sadze... ...ja wiem... firme matronix omijac wielkim lukiem. Wykonanie fatalne, podzespoly lepiej nic nie mowic (cewka np zostala nawinieta byle jak na srubei owinieta tasma izolacyjna). Plytka to nie wiem kto ja wykonywal bo sciezki byly w polowie nadzarte nie mowiac juz e nie bylo na nich padow do ktorych sie lutuje. Panel to chyba blacha po puszce od piwa. Ogolnie szkoda słow i pieniedzy.
                        Wysłalem tam maila dzisiaj i się zdziwilem, że dość szybko dostałem maila od nich bo ledwo po 2 godzinach i to w niedziele :) Zapytałem o te wykonanie i o panel i w odpowiedzi dostałem cytat:
                        "Witam
                        Seria wzmacniaczy WST200 jest zupełnie inna i prosze jej nie poruwnywać z WDS100. Płyta w tej seri jest wykonywana na specjalne zamówienie przez specjalistyczną firmę twożącą takie płytki na odpowiednim sprzęcie. Ta seria jest to duży krok jest to nowszy i dużo lepszy wzmacniacz (nieporównywalny do dotychczasowych WDS100). Założeniemk było stwożenie taniego i bardzo dobrego wzmacniacza do subwoofera (wyposażając go w odpowiednie bajery potrzebne takiemu wzmacniaczowi.... filtr DP, regulacja fazy itd...). Co do panela to on też jest poprawiony (lepsze rozmieszczenie oraz dużo lepsza blacha). Oczywiście ten wzmacniacz trzeba widzieć na żywo i przedewszystkim usłyszeć bo to jest najważniejsze. Również wykonanie jest dużo lepsze. W dodatku jest gwarancja na ten sprzęt więc nie ma obaw, jak coś nie tak to nie ma żadnych problemow z ewentualną naprawą.
                        Muglby Pan podać linka do forum z tym tematem, który Pan opisuje?
                        Pozdrawiam"

Dosyć ciekawie się to zapowiada... narazie mi się tam nie śpieszy i chyba poczekam do konkretniejszych opini tego modelu.

[ Dodano: 2005-06-26, 22:20 ]
                        a i dodam dla ciekawych linka do aukcji w której to znalazłem, chociaż to praktycznie to samo co na stronce... no ale troszke więcej mozna się dowiedzieć http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55895471

Skomentuj

papka bzdur... i reklamy
                          Wystarczy zobaczyc panel na powiekszeniu jak jest wykonany.
                          Hmmm troche to dziwne ...pisanie ze wszystko jest w nim lepsze.... ...takie przyznanie sie ze reszta modeli byly lekko mowiec do du**.

Pomimo ze ten mode jest we wszystkim lepszy, ma lepsza plytke, wykonanie, przewody, zamiast blachy 0,3mm jest 0,4mm wszystko ma tak rozmieszczone ze regulowac glosnosc mozna nawet siedzac 10m od kolumny... ..ja bym go nie kupieł... ...skoda kasy ...i pisze to poniewaz sam kupilem kiedys wzmacniacz "firmy"??!! matronix.

Skomentuj

Na zdjęciach w sumie ładnie wygląda, ale wystarczy zobaczyć panel z bliska - nie jest zbyt piękny. Ale co najważniejsze - może i się czepiam - ja bym nigdy nie kupił wzmacniacza od "firmy", która w korespondencji z klientami robi takie błędy ortograficzne. To nie świadczy dobrze o nich, skoro nie umieją pisać, to ciekawe jak z konstrukcją wzmacniaczy? Poza tym takie zachwalanie nowego modelu też nie jest na miejscu... faktycznie wygląda to tak, jakby poprzednie modele były do dupy.

Skomentuj

Ok tylko zastanawia mnie fak że żadnego negatywa na allegro nie dostali? Skoro tak źle robią to czemu żadnego nega nie dostali? Coś chyba w tym jest...

Skomentuj

a za co nega? za krzywa blache? jak gra to gra :P przynajmniej dla osoby ktora niesiedzi na forach itp nie interesuje sie elektronika to przeciez niebedzie grzebal w srodku i niezobaczy ze cos jest nietak

Skomentuj

uklad gra to gra, a ze zdjecia nie pokazyja jego wykonania i niedorobek to juz inna sprawa.

Zreszta szkoda mi bylo dostac negatywa. Z tego zo pamietam osoba sprzedajace te wzmacniacze czekala az kupujacy wystawil pierwszy komentarz.

Skomentuj

tak wogole to nie zadna firma tylko 1 czlowiek ktory sam wykonuje te uklady - efekt? widac

a co do firmy to wogole nie jest zarejestrowany itp.

Skomentuj

A jaka ten Hexfet 400 ma sprawnosc ?
                                      Bo plytki juz od altrona w domu mam i pomalu sobie go skladam , bedzie uruchomiony na dniach :).
                                      Tylko ciekawi mnie jaka ma sprawnosc.
                                      Kto tak w ogule jeszcz robil ten wzmacniacz ? Obojetne czy od altrona czy z elektrody mial schemat bo to jest wszystko to samo :)

pozdrawiam!

Skomentuj

a co sądzicie o firmie (czy nie firmie) http://www.nikomp.com.pl/??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X