Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

...alternatywa dla mostkowej aplikacji LM3886...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

...alternatywa dla mostkowej aplikacji LM3886...

Czy ma ktośz Was pomysł lub lepiej schemat łacznie z PCB wzmacniacza o mocy ok 1x100W na tranzystorach(elementach dyskretnych) o dzwięku porownywalnym z LM3886 lub lepszy ?? Koszt wykanania takiej końcówki nie mogłby przekroczyć 100 zł. Prosze o podpowiedzi ...

szukaj na elektrodzie www.elektroda.pl

Skomentuj

a jak myślisz ...nei szukałem ?? Chodzi mi o coś sprawdzonego przez Was. Bo to że coś się nazywa"Wzmacniacz 400W na hexfetach", ma schemat i PCB i ładnie wygląda artykuł to jeszcze mi nic nie mówi...

[ Dodano: 2004-09-04, 11:34 ]
      a jak myślisz ...nei szukałem ?? Chodzi mi o coś sprawdzonego przez Was. Bo to że coś się nazywa np: "Wzmacniacz 400W na hexfetach", ma schemat i PCB i ładnie wygląda artykuł to jeszcze mi nic nie mówi...

Skomentuj

wiec dołączam sie do pytania lecz w innym kierunku czy ktoś ma może apliacje i schemat wzmacniacza 200W na tych Lmach co Igod robi ... :P ,,, mi głównie chodzi o jakiś wzmak który przy 4 ochm wyciagnie minimum 200W , wiec mostki odpadają i STK też bo te podróby :/ PA300 troche drogi wiec może coś innego sprawdzonego o moicy 200-300 W by sie znalazło

Skomentuj

PA300 w budowie wychodzi podobnie cenowo jak wzmacniacza 4 x LM3886.

Skomentuj

hm mówisz ze podobnie ... a w PA mam 300 W a tu 200 :/ noto piknie, acha skoro to jest jakiś szeregowy mostek czy jak to sie tam zwie, to ten wzmak na Lmach można pod 4 ochmy łączyć czy nie zalecane jak w normalnych mostkach ??

a tak wogóle to mógłbyś udostepnic schemat do tego wzmacniacza czy niedarady ?

pozdro

Skomentuj

re

to połaczenie mostkowe LM3886 spokojnie pociągnie 8 ohm bo to nie jest na zasadzie inwertera fazy tlkyo chodzi o to że różne wzmacniacze rónie pracują. Jedne jako odwracające a drógie jako nieodwracające.
              A oto nota producenta dla tego połaczenia LMow:

[ Dodano: 2004-09-04, 15:39 ]
              cośsię popsuło :( ale to się nazywa BPA200. Jak sobie wpiszesz w gooooooooooooooooooooooooooooglach to Ci wyszuka :)

Skomentuj

spoko loko

Skomentuj

-> Budzik, http://www.national.com/an/AN/AN-1192.pdf

" tlkyo chodzi o to że różne wzmacniacze rónie pracują. Jedne jako odwracające a drógie jako nieodwracające."
                  żaden problem dać na wejście odwracacz fazy i gałęzie stosować identyczne.

Skomentuj

hejka, jestem zainteresowany zbudowanie bpa200 ale niestetynie moge znalezc na necie schematu plytki, jakby ktos mial to jestem chetny. moj e-mail:czubek2033@wp.pl

Skomentuj

Czaruję...
                    X