Czy ma ktośz Was pomysł lub lepiej schemat łacznie z PCB wzmacniacza o mocy ok 1x100W na tranzystorach(elementach dyskretnych) o dzwięku porownywalnym z LM3886 lub lepszy ?? Koszt wykanania takiej końcówki nie mogłby przekroczyć 100 zł. Prosze o podpowiedzi ...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
...alternatywa dla mostkowej aplikacji LM3886...
Collapse
X
-
a jak myślisz ...nei szukałem ?? Chodzi mi o coś sprawdzonego przez Was. Bo to że coś się nazywa"Wzmacniacz 400W na hexfetach", ma schemat i PCB i ładnie wygląda artykuł to jeszcze mi nic nie mówi...
[ Dodano: 2004-09-04, 11:34 ]
a jak myślisz ...nei szukałem ?? Chodzi mi o coś sprawdzonego przez Was. Bo to że coś się nazywa np: "Wzmacniacz 400W na hexfetach", ma schemat i PCB i ładnie wygląda artykuł to jeszcze mi nic nie mówi...
Skomentuj
-
wiec dołączam sie do pytania lecz w innym kierunku czy ktoś ma może apliacje i schemat wzmacniacza 200W na tych Lmach co Igod robi ... :P ,,, mi głównie chodzi o jakiś wzmak który przy 4 ochm wyciagnie minimum 200W , wiec mostki odpadają i STK też bo te podróby :/ PA300 troche drogi wiec może coś innego sprawdzonego o moicy 200-300 W by sie znalazło
Skomentuj
-
hm mówisz ze podobnie ... a w PA mam 300 W a tu 200 :/ noto piknie, acha skoro to jest jakiś szeregowy mostek czy jak to sie tam zwie, to ten wzmak na Lmach można pod 4 ochmy łączyć czy nie zalecane jak w normalnych mostkach ??
a tak wogóle to mógłbyś udostepnic schemat do tego wzmacniacza czy niedarady ?
pozdro
Skomentuj
-
re
to połaczenie mostkowe LM3886 spokojnie pociągnie 8 ohm bo to nie jest na zasadzie inwertera fazy tlkyo chodzi o to że różne wzmacniacze rónie pracują. Jedne jako odwracające a drógie jako nieodwracające.
A oto nota producenta dla tego połaczenia LMow:
[ Dodano: 2004-09-04, 15:39 ]
cośsię popsuło :( ale to się nazywa BPA200. Jak sobie wpiszesz w gooooooooooooooooooooooooooooglach to Ci wyszuka :)
Skomentuj
-
-> Budzik, http://www.national.com/an/AN/AN-1192.pdf
" tlkyo chodzi o to że różne wzmacniacze rónie pracują. Jedne jako odwracające a drógie jako nieodwracające."
żaden problem dać na wejście odwracacz fazy i gałęzie stosować identyczne.
Skomentuj
Skomentuj