Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AN7060 zamiennik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

AN7060 zamiennik

Witam forumowiczów. Naprawiam stary wzmacniacz i nie mogę dostać nigdzie układu AN7060 (wzmacniacz audio 500mW w przedwzmacniaczu). jakby kto wiedział, co innego mogę tam wtrynić, bo już kręćka dostaje. i najlepiej w tej samej obudowie (9 pinów w jednym rzedzie, chyba ZIP9). Wzmacniacz to philips f4110.
    Dzięki.

Popatrz tutaj http://www.alldatasheet.com/datashee...IC/AN7060.html może coś znajdziesz

Skomentuj

Do tego też sie dokopałem, ale duzo mi to nie dało. Nikt nie wie co innego mozna dopasować bo już czegoś dostaje. Nigdzie nie mogę tego dostac lub nawet zamówić.
      pozdro.

Skomentuj

djsmol, Ja własnie dzisiaj dostałem końcówe mocy philipsa F 4230 i powiem tyle.Potężna machina ale ARCHAICZNA.Mam podobny problem jak ty tylko że mojego bankowo nieda sie rozwiązać ponieważ samo sterowanie odbywa sie jakimiś zalanymi układami na ceramice DPA68H NEC a żeby było mało to rezystory emiterowe ze stab spoczynkowego prądu znajduje sie w jakby hybrydzie tyle że otwartej przyklejonej do radiatora :/.Dałem za to 80zł myślałem że naprawie a tu ZONK o naprawie niemam mowy bo elementy są nie do kupienia chyba z 10 lat już :).Pozostało mi wytargać z niej radoator który budzi groze jak sie na niego patrzy ( około 4 cegły jedna obok drugiej i waży z 2kg jhak nie więcej) i trafa(jedno ma z 4Kg wagi) z kondensaotrami po 15mF 80V philipsa :).Teraz niestety plany na mojego mosfeta 400W uległy "zniszczeniu" i biore sie za mniejszą wersje 200W mosfer bo mam idenalne zasilanie z tego co wytargałem (końcówa jadła 900W i mam w spoczynku 2x60V zasilania).
        MOżna powiedzieć do tego wszystkiego gratis mam świetny wskaźnik wysterowania na LM3915 :)

Ps żeby było ciekawiej ktoś był niesamowicie uzdolniony bo udało mu sie TAK spalić ten wzmacniacz że już pal licho końcówa ale ukłąd zabezpieczeń stałego na wyjściu itd był zwęglony a ścieżki łączące poszczególne elementy sterowania przekaźnikiem wyparowały ! <to niesamowite> ale odziwo przekaźnik ładnie działa :)

Co do ukłądu AN to prawdopodobnie nie miej nadzieji :/.Albo przeróbka stopnia wyjściowego albo czekaj na takie ukłądy np z wylutu albo kup 2 taki wzmacniacz uszkodzony za grosze i juz masz na podmiane.

Skomentuj

Wielkie dzieki ALTON. ja mam o wiele uboższą wersję f4110. PIsze, ze trafo ma 130W, ale nawet w mojej Diorze 120W trafo jest 3 razy cięższe i wieksze. KOmuś udało się nadpalić to trafo, wypalić przedwzmacniacz, a stk2125 w stopniu wyjściowym eksplodował. Radiator to zwykła aluminiowa płyta, trafo jakieś 60 W do dupy. Myślałem, żę uratuje przedwzmacniacz i wcisne tam 2 TDA ale wszystko wzieło w łeb.
          W sklepie North.pl znalazłem te AN ale za 35 ZŁ SZTUKA!!!! Obawiam się że to nie jest to.
          Nic, będę miał ładną obudowę, może kiedyś włozę do niej coś sensownego, bo chyba nie opłaca się reperować takiego starego sprzętu, nie tymi nakładami finansowymi.
          Jeszcze raz dzieki i pozdro.[/b]

[ Dodano: 2005-07-12, 17:30 ]
          Wielkie dzieki ALTON. ja mam o wiele uboższą wersję f4110. PIsze, ze trafo ma 130W, ale nawet w mojej Diorze 120W trafo jest 3 razy cięższe i wieksze. KOmuś udało się nadpalić to trafo, wypalić przedwzmacniacz, a stk2125 w stopniu wyjściowym eksplodował. Radiator to zwykła aluminiowa płyta, trafo jakieś 60 W do dupy. Myślałem, żę uratuje przedwzmacniacz i wcisne tam 2 TDA ale wszystko wzieło w łeb.
          W sklepie North.pl znalazłem te AN ale za 35 ZŁ SZTUKA!!!! Obawiam się że to nie jest to.
          Nic, będę miał ładną obudowę, może kiedyś włozę do niej coś sensownego, bo chyba nie opłaca się reperować takiego starego sprzętu, nie tymi nakładami finansowymi.
          Jeszcze raz dzieki i pozdro.

Skomentuj

Czaruję...
          X