Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy dobrze kupiłem??? PHILIPS DFR1500

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy dobrze kupiłem??? PHILIPS DFR1500

Mam zamiar zrobić sobie zestawik 5.1 2xArn150 +arv kolumieniki i central, arn150 +arv monitorki no i do tego sub oczywiscie aktywny.
    No i chciałem kupić coś do napędzenia a że wygląd mi sie spodobał i cena mnie zachęciła to wybrałem:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58361329
    No i sie stało aukcje wygrałem. Czy tylko szczęśliwie dla mnie?? Czy to mi się na coś przyda?

Proszę o opinię. Nie szczędźcie ostrych słów. Przeżyję. Może najwyżej komuś odsprzedam.

5x 70 W =350 W
    pobor mocy =215 W

ten post zaduzo niewnosi no ale sam juz widzisz ze takiej mocy niebedzie na 100 %
    wyszlo by z 5x40 W ale jeszcze straty wiec bedzie nieco mniej...

Skomentuj

No tak... eh..
      No w to że to 70 to nigdy nie wierzyłem
      Ale chodziło mi raczej o to, czy jeśli chodzi o cenę to udana transakcja no i czy to będzie w stanie tak w miarę dobrze napędzić te głośniczki co napisałem?

Skomentuj

MOc wydaje sie mniej ważna to przeciez 5,1 do filmów ! - moc tego ampli to ok 5x30W co i tak jest nawet dużo

Skomentuj

zgadzams ie ze moc taka to juz duzo,ja tylkopowiedzialem ze to niebedzie mialo tyle :)

P.s
          2x30 W wystarcza do naglosnienia 12 mkw arn 150 ...(nawet basu niebrakuje)i co najlepsze niemam podbic zadnych nawet jak mam arn przy scianie z br....( a najwiecej basu(niemowie dudnienia) jest akurat jakies 50 cm za mna )

Skomentuj

No mi też sie wydawało, że powinno starczyć na moje skromne potrzeby. W końcu nie robie jakiś imprez... No tylko pokój jest dość spory bo jakieś 26m2. Ale jak sie zrobi jeszcze monitorki i centralny to powinno być ok. (Mam rację?)
            Wydaje mi sie, że jak na tą cene to całkiem mi się udało. Nawt DVDjest. Co prawda DivX nie ma ale to i tak wiecej niż nic.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
              5x 70 W =350 W
              pobor mocy =215 W
              Tylko że moc zazwyczaj mierzy się przy obciążeniu tylko jednego kanału... (tak wychodzi więcej).

Skomentuj

Zygmunt,ja wiem był tu topic o tym ,mialem tez dodac linka co byl omawiany ten problem ale niemoglem zlokalizowac(na biegu pisałem)

Skomentuj

Czaruję...
                X