Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koszt narpawy amplitunera VSX - 505 RDS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Koszt narpawy amplitunera VSX - 505 RDS

Czesc! Czy ktos z Was orientuje sie przypadkiem jaki bylby w przyblizeniu koszt wymiarny nadpalonych koncowek mocy amplitunerze Pioneer-a VSX - 505 RDS?!?

bibi xxx, co to znaczy nadpalonych.Wyjaśnij przynajmniej mi co to ma znaczyć.

Koszt naprawy będzie gigantyczny ponieważ to są ampli z seri ampli tanich w których zastosowano hybrydy pioneera(nie koniecznie to są stk!).

Skomentuj

Wzmacniacz gra nadal jednak brakuje mu "brzmienia" - tak mi sie zreszta wydaje. A nadpalony zostal prawdopodobnie przez podlaczenie 4 ohm glosnika ( wzmak pracuje normalnie 8 - 16 ohm).

Skomentuj

bibi xxx, Niema czegoś takiego jak NADPALONE.Sprawdź jeszcze raz dokładnie może to tylko twoje subiektywne odczucie

Skomentuj

Dzieki za zainteresowanie tematem. Istnieje szansa ze nie uszkodzilem wzmacniacza ?!? Amplituner pracuje pod kompem ale ostatnio sluchalem dziwieku na sluchawkach bezposrednio z kompa i cos mi sie wydawalo ze cos nie tak - gralo bardzo plytko. Wiec moze to karta dzwiekowa... Sprobuje zestroic radio i wtedy napisze co i jak.

Skomentuj

Albo działa albo nie. Nie ma stanów pośrednich. Może włączyłeś jakiś korektor, super bass boost i inne wymysły, które tak psują dźwięk?

Skomentuj

Z efektami lub bez brzmienie jest duzo gorsze.

Skomentuj

Czaruję...
              X