Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica: Kupic czy zrobic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica: Kupic czy zrobic?

Hey, mam pytanie odnosnie zwrotnic? O ile taniej wychodzi samodzielne zlozenie zwrotnicy od zakupionej np. na allegro? dla

przykladu o ile taniej wyjdzie zwrotnica Janbo A-BW226. na allegro kosztuje 72zl. Oplacalo by sie dawac elektrykowi do

zrobiena zwrotnice z schematu czy kupienie gotowej?

samodzielne zrobienie zwrotnicy wychodzi często drozej niz kupno gotowej - ale masz pewność, że jest ona dobra

Skomentuj

ja zwrotnice sam robilem i wyszlo mi taniej ..... drut wziolem od znajomego co przewija silniki elektryczne ..... do tego stara szpulka od cyny robila mi za karkas ... i wiertarka i jazda ... potem tylko pomiar w SW i wyszla piekna cewa

Skomentuj

No wlasnie, zeby zrobic samemu zwrotnice trzeba miec troche wiedzy i specjalne oprzyzadowanie pomiarowe. Jak to ma byc jednorazowa sprawa to taniej bedzie kupic gotowa. Pomijam tu kwestie jak bedzie dzialac bo zwronice nalezy projektowac do konkretnych glosnikow. Nie ma czegos takiego jak uniwersalna zwrotnica.

Skomentuj

a liczy sie to jakims programem czy wszystko jakimis przyrzadami pomiarowymi?

Skomentuj

Czaruję...
          X