Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc przy wyborze wzmacniacza akustycznego...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc przy wyborze wzmacniacza akustycznego...

Witam @ll

Jestem tu nowy i w dodatku jeszcze za mało sie znam żeby sam sobie wybrać wzmacniacz ( poza wyglądem ) :)

Obecnie mam w domu Unitre 2x25W przy 8ohm i ładnie cyka ale czuje lekki nie dosyt - i nie jest przyszłościowy...

Chciałbym kupić coś z allegro do 350zł, co ma ok 2x50W ( lub więcej ) przy 8 ohm oraz mały pobór mocy z sieci...

Znalazłem Technicsa Su 810 i ma podobno 2x50W przy 8ohm ale jego pobór wynosi 380W !! Na drugiej aukcji wywęszyłem model Su-V500 który ma 2x40W przy 8ohm ale jego pobór juz wynosi 130W :)

Co brać ?! Ew. jakie inne modele będą dobrym wyborem ?!

P.S. Żeby w przyszłości dało sie podpiąc jakieś niewymagające monitorki :]

Pozdro @ll
    Adaxus

polecam sony ta f220, ok. 2x50W przy 8 ohm, gra naprawde elegancko, zasilam nim monitorki na teslach xw 165 i na brak mocy nie moge narzekać

Skomentuj

Wodą mercedesa nie napędzisz ... Jak chcesz miec moc to musi byc odpowiedni pobor z sieci. Zreszta bez przesady - wzmacniacz nie jest wlaczony dzien noc dzien noc a nawet jak juz do jest w trybie stndby.

Skomentuj

Adaxus, rozglądaj sie raczej za tzw vintage.Technics owszem ale za tą cene są ciekawsze wzmacniacze.Znowu powiem....

Udało mi się wyrwać za niewielką cenę (w twoich granicach) stary wzmacniacz fishera.... pobiera 900W z sieci i ma 2x200W 8R dla 0,0015% THD i 2x260W dla <10% THD.do 30W pracuje w czystej klasie A.Waży jedyne 21Kg.

Porozglądaj się teraz po allegro i patrz szczególnie na wagę wzmacniacza :).Jak coś zauważysz ciekawego daj linka a powiem ci co ten sprzęt jest warty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tato Muminka
          Wodą mercedesa nie napędzisz ... Jak chcesz miec moc to musi byc odpowiedni pobor z sieci. Zreszta bez przesady - wzmacniacz nie jest wlaczony dzien noc dzien noc a nawet jak juz do jest w trybie stndby.
          No właśnie mi chodzi o to że na jednej aukcji jest 2x40 i pobór 130W a na drugiej 2x45 i pobór 380W !! To te 5W na kanał potrzebuje aż 250W więcej !? Coś mi nie gra i dlatego wole sie upewnić...

[ Dodano: 2005-10-26, 21:02 ]
          Zamieszczone przez ALTON
          Adaxus, rozglądaj sie raczej za tzw vintage.Technics owszem ale za tą cene są ciekawsze wzmacniacze.Znowu powiem....

Udało mi się wyrwać za niewielką cenę (w twoich granicach) stary wzmacniacz fishera.... pobiera 900W z sieci i ma 2x200W 8R dla 0,0015% THD i 2x260W dla <10% THD.do 30W pracuje w czystej klasie A.Waży jedyne 21Kg.

Porozglądaj się teraz po allegro i patrz szczególnie na wagę wzmacniacza :).Jak coś zauważysz ciekawego daj linka a powiem ci co ten sprzęt jest warty.
          Alton próbuje sie dobić do ciebie na GG ale nie odpisujesz :P Sprawa jest pilna bo tego wieczoru musze podjąć decyzje... :( A ja nie chce "kruszyć ścian" tylko mieć coś ciutke mocniejszego od 2x25 i żeby zło w przysżłości dać jeszcze jedną pare pod to....

Skomentuj

SU-V500 to słaby wzmacniacz. I raczej nie ma 2x40W przy 130W poboru prądu i przy konkretnym słuchaniu. To najniższy model obok SU-V300. Nie polecam - jak się coś spali to np. cała hybrydowa końcówka mocy do wymiany, a to już nieoplacalne. SU 810 to już chyba bardzo stary wzmacniacz.
            Pobór mocy jest proporcjonalny do wysterowania (głośności) i zależy jak głośno słuchasz - bez sygnału to tylko jakieś kilka(naście) watów.
            Denon tu może być niezły.

Skomentuj

Czaruję...
            X