Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacze DIy cała prawda.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacze DIy cała prawda.

Nosze się z myślłą budowy własnego wzmaka DIY. Robiłem juz kiedyś konstrukcje ale nigdy niedokończone. Przeglądam rózne fora itp i niewiem co wybrać. Wzmacniacz ma być tani i dobry. Na audiostereo.pl zachwycają sie GC chś umberto toczył z nimi walkę inni tranzystorami jak to naprawde jest. co lepiej lm 3886 czy jkies tranzystory?

Założyłme ten temat nietylko z myslła o sobie ale także o innych każdy kto będzie chiał wybudowac wzmak będzie mógł tu znalezc porównanie dlatego prosze o wypowiadanie się wszystki za i przeciw.

Zdecydowanie trany !!!
    Chyba że nie czujesz się na siłąch żeby to złożyć,
    ale wtedy zawsze możesz kogoś poprosić o pomoc...
    GC to tylko lm, nic się nie da na to zrobić ...

Skomentuj

takero, a dlaczego trany?Słuchałeś GC?Ja słucham na co dzień,sam złożyłem
      Uważam że dla kogoś nie obytego z elektroniką to cudowne rozwiązanie,zresztą poniuchajcie po necie to sie przekonacie że ten scalak robi ogromna kariere we wzmakch za ładnych pare kawałków zł.
      Jak na początek to aplikacja GC to naprawde wysoka szkoła jazdy jesli chodzi o jakość.Polecam.
      A że sie kłóciłem?Z Tomaszo sie tez kłóciłem,i co?Zrobiłem suba na BSW.Taki juz ze mnie typ.Cholernie upierdliwo-wnikliwy.

Skomentuj

moglby ktos porownac gc lm 3886 vs lm 3886?(niepamietam ktora wersja)

Skomentuj

Tasior, pewnie chodzi Ci o LM3886a'la Veteran?

Skomentuj

o gainclone Vs to co jest u Ciebie :)

Skomentuj

Tylko jeszcze jedna sprawa ile te lm maja mocy mało. I mam pytanko Czy np do wysterowania dobrego głośnika np sls 12" czy inny dobry ten Lm wystarczy??? Ja w domku mam wzmacniacz sharp sx 8800 dwa stk 4050 i noszę się z myślą zmiany na podwójny Holton co o tym sadzicie?

Skomentuj

Nie wiem jak wypada GC na LM3875 + te częście co P.D. zapronował.

Co do samego tematu, noszę się z zamiarem zastąpienia mojego wzmaka 2x Janek... to po tym jak podłączyłęm raz tylko jeden kanał

Skomentuj

A wzmacniacz janka to który to?

Skomentuj

A ten:

O więcej poszukaj na elektrodzie. Był fajny temat na audiofun, ale ni ma... co nie, Digi? :P

Skomentuj

dj_zibi bardzo dobry wybór.Holton zostawi za sobą sharpa.

Skomentuj

Prosze Was ... a można apalniczke do zapałek porównać ??
                        Tak samo ma sięsprawa scalak do dyskretnych.
                        Dyskretne sa wydajniejsze prądowo, mocniejsze, lepiej ciepło odprowadzają, większe pole do manewru ale ... scalak ma np. lepszą kompensacje temp.

Z mojego życia powiem tak ... jak ktoś lubi granie nie bardzo detaliczne za to bardzo ostre to GC jest dla niego. Nie wiem jak BG-N (al eza niedługo siedowiem) ale FCki + LM3886 to żyletka

Skomentuj

A czy esho robi ktos do tego wzmaka płyte bo sam jej niewykonam.

Skomentuj

Tak, na elektrodzie jest gdzieś płytka do tego wzmacniacza, tyle że tr. mocy są na kabelkach. Szaflik swego czasu zaprojektował świetną płytkę, była umieszczona na Audiofun, ale że forum nie ma, więc nie wiem czy mogę ją udostępnić. Pozatym jeszcze borysgo2 (lub borys tutaj) zarpojektował płyteczki, być może się nimi podzieli.

Skomentuj

jak na 1 wzmak diy to zwykły lm3886 jest jak znalazł, potem można do tego porównac tranzystory gdy w przyszłosci sie zrobi cos na nich większej mocy

wszyscy o tym GC, ja polecam aplikacje avt

Skomentuj

Ja juz kiedys miałem zrobione wzmaki na tda 7294 ale nuigdy jak pisałem nie dokonczyłem tzn nie zrobiłemobudowy.

[ Dodano: 2005-12-15, 18:16 ]
                                jaka moc maksymalna można uzyskać z po jednej parze na kanal irf 540 i irf 9540. proszę o szybka odpowiedź.

Skomentuj

Czaruję...
                                X