powiem krótko: świetny ampli.
Chciałem go kiedys kupic ale mi sie do szafki nie miescił i kupiłem jakies inne gówno.
dzis żałuje i gdybym mógł cofnąc czas to bym zmienił szafkę:)
Juz nie pamiętam ile razy powtarzałem ze 5x120 nie oznacza ze ampli ma tyle na raz tylko ze ma 5 identycznych stopni mocy a kazdy znich ma 120 W mocy. W praktyce oznacza ciut mnie w konfiguracji stereo (pewnie dla tego wzmaka jakies 110-115 W)
a tak z innej beczki
Czy jak projektujecie swoje wzmaki to zadajecie sobie tród liczenia pojemnosci w zasilaczu czy dajecie "na oko"?
Jesli liczycie i wychodzi jakaś wartośc napiecia tętnień to czy sprawdzacie jaki konkretny wpływ ma to na parametry urządzenia jako całóści?
Wzmak jak wzmak.Trafo nie jest super duże..Kondy są wystarczające(po co do TDA dawać 10 000uF-wystarczy 6800).Wygląd ma bardzo ładny , radiator całkiem spory i wzmak na tranzystrokach.... .Moc to napewno nie 5x120W - w trybie stereo szacuje na ok 2x80W a w 5.1 ok 2x50W i 3x15-20W.
Alton, i tu się mylisz.
Moc w trybie 5 ch to minimum 40W
chyba nie znasz tej konstrukcji ze gadasz takie rzeczy.
PS
sprawdz pobór prądu na tabliczce znamionowej
to jest klocek klasy sredniej a nie "entry level"
Przymierzam sie z tym samym do swojej Yamahy Tylko u mnie prawdopodobnie nie skonczy sie tylko na zdjeciu gaci. Po rozpoznaniu "choroby" bede robil operacje wyciecia harmonicznych
Pozdro
Dexter
Skomentuj