Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z Pioneer DEH 4700MPB - Radio "gra za cicho&quo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z Pioneer DEH 4700MPB - Radio "gra za cicho&quo

Siema

Mam radio jak w opisie, z początku 2-3 dni grało wporządku i nie było "katowanie". Po pewnym czasie coś chyba padło, bo jak podgłosnie sobie na 30 to mogę dopiero cokolwiek w miare posłuchac, jednak powyżej tej wartości zaczynają mi trzeszczeć głosniki, wina ich napewno nie, bo sprawdzałem na innym radiu.

Poprostu radio gra cicho nie tak jak powinno. Gdzie szukać przyczyny ? Ustawienia odpadają, sprawdzalem juz wszystko co możliwe. Nawet radio podłaczałem na zasilaczu i na swojej kolumnie sprawdzałem.

obstawiam ze wina lezy po stronie kabli! sprawdz wszystkie kable polaczeniowe itd!

Skomentuj

Radio było przepinane i podłanczane w domu na zasilaczu na całkowicie innych przewodach, zarówno zasilających jak i głośnikowych

Skomentuj

Zdaża się że w takich radiach blokuje się... MUTE.Miałem tak z 3 modelami gelharda i sony gdzie po szybkich włączeniach i wyłączeniach procesor blokował mute.Coprawda usterka wyglądała inaczej niż u ciebie ale piszę o tym.Pomagało rozebranie radia i usilne wyłączenie mute (podaniem albo masy albo + napięcie prodka na nogę odpowiedzialną za tą czynność)

Skomentuj

jak sciagniesz panel to nie ma tam resetu??u mnie np w sonce jest reset i jak cos jest nie tak to wciskasz reset i jest ok. a moze poprostu cos padlo w elektronice...

Skomentuj

Czaruję...
          X