Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmaki na stk

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmaki na stk

Właśnie mam pytanko o wzmaki na stk a dokładniej stk 1050 ostatnio kumplowi się spalił a raczej przypalił taki wzmak i mi go oddał i teraz się zastanawiam czy go naprawiać czy lepiej "olać sprawe". Wzmak wygląda tak że lewa końcówka jest spalona do maxa i jest jeden kondensator rozlany a prawa końcówka co grała u niego gra nadal tylko bardzo brzydko charczy bass itd. i przy mocniejszym podgłoszeniu się wyłacza wzmak. pomożecie?? Ps. da się gdziesz kupić stk 1050 tak w cenie do 20-25zł ?? CZy lepiej go na częsci wykorzystać??

Ps. da się gdziesz kupić stk 1050 tak w cenie do 20-25zł ??
    nie ma szans , nie wiem czy za tyle podróbe kupisz ...
    wolałbym go na części właśnie wykorzystać:
    -trafo
    -radiator
    -obudowa
    itp

Skomentuj

No to lepiej niech idzie na części bo jak włożę w końcówki te załużmy 100zł to go nie puszczę drożej niż za 120 ;/ z tego co mi się wydaje kumpel go kupił z tunerem i magnetofonem za 150 więc nie ma szans raczej. No radiatorek ma pokaźny trafo wmiarę dobrze czyli na częsci będzie go lepiej wykorzystać :) Chyba Dzięki za odpowiedź :)

Skomentuj

STK1050 to naprawde stare kości.Raczej nie do kupienia w dzisiejszych czasach.

Skomentuj

Acha czyli wzmak lecie na częsci :) dzięki za rady :)

Skomentuj

tak z czystej ciekawości - podaj napięcia i moc trafa :)

Skomentuj

napięcie zmierzę jak tylko znajdę miernik :) zdajke mi się ze to 2x24 lub 2x33 i 1x12 ale nie jestem pewien symbol jego to PT-71 KN AEM końcówki są zasilane +-36V z tego co wyczytałem czyli to pewnie 33V chociaż max zasilanie to 53V pobór ma 236W więc to moze być coś mocnego :)

Skomentuj

Prosto obliczyc ze przy taki zasilaniu to mialo jakies 80-100W/4R albo troche wiecej niz polowe z tego przy 8R. Wstaw zamiast tego stka, tda albo lm-a i bedzie chulało.

Skomentuj

Gdzieś widziałem w necie firmę, która zajmowała się regeneracją STKów. Ale niemam pojęcia czy to się wogóle opłaca....

Skomentuj

coolombo jaki to by TDA podszedł?? Bo to nie jest głupia mysl :) hehehe

Skomentuj

Możesz smiało dać TDA7294 albo LM3886 tylko podaj dokładnie jakie napięcia daje zasilacz.

Skomentuj

Nie mogę znaleźć miernika ;/ A na nim nic nie pisze ;/ Jak tylko odnajdę miernik to napiszę :) ale coś mi się zdaje że to jest 2x33V 1x12V Bo wątpie zeby go fabryczne tak wyżylili i dali te +52

[ Dodano: 2006-02-12, 03:01 ]
                        aa i jeszcze pytanie bo robota stoi w miejscu "Możesz smiało dać TDA7294 albo LM3886 tylko podaj dokładnie jakie napięcia daje zasilacz." Mogę dać na tej płytce?? Czy muszę wytrawiać całą płytke od nowa?? Narazie bym kupił jednego scalaka i na mono odpalił jak by poszło to dorzucił drugiego do stereo i wzmak super :)

Skomentuj

Czaruję...