Właśnie mam pytanko o wzmaki na stk a dokładniej stk 1050 ostatnio kumplowi się spalił a raczej przypalił taki wzmak i mi go oddał i teraz się zastanawiam czy go naprawiać czy lepiej "olać sprawe". Wzmak wygląda tak że lewa końcówka jest spalona do maxa i jest jeden kondensator rozlany a prawa końcówka co grała u niego gra nadal tylko bardzo brzydko charczy bass itd. i przy mocniejszym podgłoszeniu się wyłacza wzmak. pomożecie?? Ps. da się gdziesz kupić stk 1050 tak w cenie do 20-25zł ?? CZy lepiej go na częsci wykorzystać??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmaki na stk
Collapse
X
-
No to lepiej niech idzie na części bo jak włożę w końcówki te załużmy 100zł to go nie puszczę drożej niż za 120 ;/ z tego co mi się wydaje kumpel go kupił z tunerem i magnetofonem za 150 więc nie ma szans raczej. No radiatorek ma pokaźny trafo wmiarę dobrze czyli na częsci będzie go lepiej wykorzystać :) ChybaDzięki za odpowiedź :)
Skomentuj
-
Nie mogę znaleźć miernika ;/ A na nim nic nie pisze ;/ Jak tylko odnajdę miernik to napiszę :) ale coś mi się zdaje że to jest 2x33V 1x12V Bo wątpie zeby go fabryczne tak wyżylili i dali te +52
[ Dodano: 2006-02-12, 03:01 ]
aa i jeszcze pytanie bo robota stoi w miejscu "Możesz smiało dać TDA7294 albo LM3886 tylko podaj dokładnie jakie napięcia daje zasilacz." Mogę dać na tej płytce?? Czy muszę wytrawiać całą płytke od nowa?? Narazie bym kupił jednego scalaka i na mono odpalił jak by poszło to dorzucił drugiego do stereo i wzmak super :)
Skomentuj
Skomentuj