Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy potrzebna podkładka mikowa? a teraz przester !

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy potrzebna podkładka mikowa? a teraz przester !

Witam. Posiadam wzmacniacz sony ta ax44, wyrwałem go za niecałe 1 zł. wszystko jest sprawne oprócz układu scalonego stk 2240 i teraz moje pytanie. Czy montując nową końcówkę należy założyć podkładkę mikową. Z tego co widze radiator jest przykręcony do masy.
    Pozdrawiam

najprosciej sprawdzic omomierzem, albo w nocie katalogowej czy blaszka radiacyjna jest polaczona z ktoras noga, i jesli ta noga nie jest na masie, a raczej nie jest, no to trzeba izolowac

Skomentuj

Dobra, podkładka nie potrzebna. Po wymianie końcówki jeden kanał gra elegancko, ale z drugiego wraz z dźwiękiem wydobywa się nieprzyjemny przester, tak jakby wzmak nie dawał rady, lub nieraz jak damy za dużo basu to jest podobny efekt. hmm nie wiem co z tym fantem zrobić.
      mam gdzieś schemat tego wzmaka ale i tak nie wiem co i jak ugryźć

Skomentuj

Taki efekt zazwyczaj jest gdy wzmacniacz nie jest dość wydajny pradowo, i z tego bierze się odgłos "przesteru"
        Najprawdopodobniej masz tranzystory uszkodzone... albo cos innego

Skomentuj

Tranzystory??, ale które?, może podeśle Ci schemat tego wzmaka to mi pokażesz bo ja prawie nic z tamtąd nie kumam

Skomentuj

jesli ten wzmacniacz jest na ukladzie stk to bardzo mozliwe ze jak go wymieniales na nowy to kupiles podrobiony uklad ktory badzo szybko pada

Skomentuj

Czaruję...
            X