Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sound blaster live! 5.1 model 0060 Pilne/sterowniki problem.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sound blaster live! 5.1 model 0060 Pilne/sterowniki problem.

Witam
    mam problem z ta karta(patrz temat) dzwiek jest na sterownikach oryginalnych,ale sa do kitu,spowalniaja mi kompa,instaluja w cholere dodatków(wiem mozna pousówac) i niemaja duzo opcji,tylko kilka,a niema nawet ustawienia odciecia sygnalu sub/reszta kanałów!.
    ale problem jest taki ze na kxproject niema dzwieku,sytuacja wyglada tak:
    wlacza sie windows,jest ta melodyjka na powitanie,wlaczaja sie sterowniki i wyskakuje " niemozna ustawic zapasowego buforu"(jakos tak) i jak daje test glosników wyskakuje ze
    a)niemozna odtworzyc dzwieku
    b)niby gra ale niegra
    jak odpale foobara,to niby gra....ale niegra :]
    w czym problem? jakie sterowniki polecacie?czy sb 0060 to jest najbardziej okrojona wersja czy jets to pelna wersja?skad mozna ciagnac sterowniki kxproject 3536 bo na stronce niemoge znalezc(lub inne starsze wersje)
    Pozdrawiam

start/run/dxdiag
    nastepnie w zaklace dziek przyspieszanie sprzetowa na maksa ... ....moze to cos da

Skomentuj

zgodnie z oznaczeniami producenta

http://dmzweb3.europe.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=211,E=0000000000099217939,K=5874,Sxi=0,Case=ob j(10846),Kb=ww_english_add,VARSET=ws:http://uk.europe.creative.com/

jest to Sound Blaster Live! 5.1 MP3+ lub Sound Blaster Live! 5.1Platinum lub Sound Blaster Live! 5.1 X-Gamer. Która by nie była to problemy o których piszesz są raczej nienormalane. pobierz sterowniki z netu(może jakieś stare masz) nastepnie zainstaluj kartę od początku(jak możesz to wtyknij ja w inny slot). Jeżeli dzwięk dalej będzie zniekształcony lub coś w tym stylu to stawiałbym na jakies uszkodzenie karty. Ewentualnie możesz spróbować zainstalowac sterowniki KX - wtedy opcji konfiguracji będziesz miał aż nad to :) Jeżeli to też nic nie da to pozostaje próba brutalnego "zresetowania" karty nowym biosem.

P.S Przeczytałem jeszcze raz dokładnie twój post i tak sobie myślę, że masz może jakis problem w systemie. Napisz co to za system? Czasami bywa tak że sygnał leci np na default wave audio outpt a default wave output leci w tzw. null'a. Efekt jest taki że wszystkie programy widzą kartę poprawnie w winampie nawet biega oscylator, a dzwięku i tak nie ma. Najłatwiej jest wtedy przeinstalować system :) ....czasami pomaga wywalenie starszych koderów-dekoderów audiow systemach rodziny NT(oczywiście w trybie safe mode jako admin).

Skomentuj

Też kiedyś miałęm ten problem z kx'ami ale już nie pamietam jak go rozwiązałem :). Prawdopodobnie wystarczy skonfigurować odpowiednio sterownik.

Skomentuj

Dziala dziala juz,zapomnialem napisac :)
          wiec zainstalowalem tylko drivery z creativa,na xpka coprawa mam system 2003 server(lepsza wydajnosc !) a na to kxy,wczesniej kxy niedzialaly
          aktualnie mam skonfigurowane asio i wszystko jest prawie git-slychac czasami cichce trzaski noi foobar mi zuzywa 40> % proca ale to da sie ustawic. :)
          Pozdrawiam!

Skomentuj

slychac czasami cichce trzaski
            dlatego zrezygnowałem z kx jak używałem liva bo ciągle coś mi trzeszczało w jednym kanale. Te sterowniki to lipa, co z tego że mozliwości ogromne jak występują takie niedoróbki.

Skomentuj

te trzaski byly od ASIO(zle skonfigurowalem) a bez tego jest gitara :)

Skomentuj

Czaruję...
              X