Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Do tych co robili pa300-gdzie kupić tranzystory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a masz pewność że tamte są orginalne ??

Skomentuj

ja kupiłem MJ15003 i Mj15004 po 12,50 sztuka i ciagnołem 200 w z jednej pary, wiec sa chyba dobre, sa firmy ON

Skomentuj

na stronie ktora podal coolombo, widniej na nich znaczek morotoroli !
        ciekawe czy w sklepach takie beda ... sam sie teraz przymierzam do zrobienia pa300
        wiec bacznie obserwoje tematy zwiazane z nim

Skomentuj

mj15003/4 takze trudno dostac w oryginale. Teraz robi je onsemi, ale podobno mozna gdzieniegdzie dostac jeszcze ze znaczkiem "m", ale jak dla mnie to pewnie podrobki w Indii. Generalnie zamowilem teraz takie na allegro - koles zarzeka sie ze z jednej serii i na pewno oryg. Ja i tak jedna pare od razu daje do kasacji to sie okaze (w sumie to te trany w to-3 mozna zlozyc do kupy spowrotem

Skomentuj

ja chce zrobic ten pa 300 sie wlasnie zastanawiam czy dac te MJ15003 i MJ15004
            czy 2SC5200 gdzies na forum byla plytka pod 2SC5200 szukalem ale nic to nie dalo jak by ktos mial link pod reka to bylbym wdzieczny ;]

Skomentuj

no wlasnie.......prosze rzucic okiem na dzial ogloszen w audiomanii albo na allegro... chyba cos mam ciekawego :) w sprawie mj15003/04

Skomentuj

SW- ja tez IRFP240 IRFP9240 kupowalem w humie , mi jeszcze chodza, a Ty jak mozesz to sprawdz jaka jest struktura tego IRFP ktory ci sie spalil .
                U mnie musze przyznac jeden kanal zwarlem przez omylke <przy mocy cos kolo 150W> i bezpieczniki mi tylko upalilo, zalozylem nowe i wsio ok , nic mi sie nie spalilo wiecej .
                Mysle ze te IRFP z humy sa oryginalne , niby maja znaczek IR.

Skomentuj

struktura ma jakieś 4x5 zamiast 5x5 niby niejest tragicznie ale jednak o 25% mniej niz orginał.....

Skomentuj

to jak z ta plytka widzial ktos ja ... ?

Skomentuj

nadzik, poszukaj na elektrodzie,ale nie polecam tej plytki - jest przekombinowana

Skomentuj

kurde i tak to wlasnie jest .... nie wiadomo naczym robic .... ( na jakich tranzystorach :| ) bo kazdy ma inne zdanie :| dajcie kakretna odpowiedz !!

[ Dodano: 2006-02-26, 20:13 ]
                        zaczelem sie brac do roboty :P narazie robie plytke i kupilem troche rezystorwo z ciekawosci spytalem w jakiej cenie sa trznzystory MJ15003 i MJ15004 pan odpowiedzial ze 16.90 chyba ja sie pytam czy orginalne on ze nie wie pokazal mi a na obudowie jakies "MEXICO" bylo napisane :P

Skomentuj

Czaruję...
                        X