Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do 2 x GDN-38-300-8-AE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do 2 x GDN-38-300-8-AE

Witam
    Mam sub na 2 x GDN-38-300-8-AE (STX) docelowo mają być 2 takie suby. Narazie tego suba plus
    dwie nadstawki ( Eminence EM 200 + Celesion 10 i jakiś gwizdek - całość 200 W stara i mocno wyekspoatowana) napędza stara końcówka mocy "no name" o mocy 2 x 200W (według gościa w komiśie gdzie została nabyta wiele lat temu). W rzeczywistości przypuszczam ze ma ok 300W na kanał przy 8 Ohm. W ciągu najbliższego miesiąca powstanie następny sub, a co za tym idzie potrzebna będzie nowa końcówka. Mają 2 końcówki można oczywiście się bawić w podziały na basik i góre, ale mnie chodzi przede wszystkim o moc. Na końcówke chciałbym wydać oczywiście jak najmniej, suby na STXach to konstrukcje mocno budżetowe, niestet na wzmacniacz też taki ma być. Chciałbym się zmieścić w kwocie do 1000PLN. Troche poczytałem na forum i poszukałem na necie, ale w tym przedziałe cenowym ciężko dostać coś dobrego. Jedynie co znalazłem to DAP P-900 i
    OMNITRONIC P-1000 na ADSa czy coś równie dobrego mnie nie stać. Na forum znalazłem pare opini o DAPie. Były raczej mało pochlebne. Jeśli ktoś ma DAPa albo OMNITRONICa, bardzo bym prosił o opinie, szczególnie interesuje mnie wydajność mocowa oraz jak znosi długotrwałe użytkowanie 10-12h. Jesli macie namiary na jakieś ciekawe końcówki do 1000PLN i mocy od 300W(8) na kanał to prosze o linka. A i jeszcze jedno: szukam końcówki nowej co dodatkowo ogranicza pole manewru.
    Za wszelki odpowiedzi bardzo dziękuje.
Czaruję...
X