Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mosfet Altron 100w

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mosfet Altron 100w

Witam chciałbym złozyć wzmaka na 2 takich zestawach z altron'u i mam pytanie co do jakosci dzwieku , czy gra on dynamicznie i klarownie, czy dzwiek jest naturalny czy sie czyms wyroznia?
    narazie zrobiłem wzmacniacz PA300 i zszokował mnie on super jakościa dzwieku - wogole nie ma porownania do wiezy pioneer na stk
    i czy leiej kupic gotowy układ czy lepiej samemu kompletować elementy?- zeby była lepsza jakość
    pzdr.

[ Dodano: 2006-02-21, 20:34 ]
    i co nikt nie skłaał tego wzmaka?
    albo go nie słuszał i nic nie moze powiedziec o jego brzmieniu?

Nie wiem jak 100w ale 200w sprawuje się nieźle. Brzmienie super. Nawet z kitu od altrona. Warto dać lepsze elementy. Gra bardzo dynamicznie i czysto. Co do klarowności i detaliczności to raczej powinno być ok - na moje ucho gra dobrze. Na szczególną uwagę zasługuje bass, wzmak może napędzać subwoofer na dobrym głośniku basowym. Kontrola i dynamika bassu przy dużej głośnosci swietna. Przy zasilaniu trafem 2x40VAC jest 200-210w przy 4R.

Skomentuj

no własnie juz zamówiłem same płytki :)
      mam nadzieje ze sie nie zawiode
      jestem ciekawy czy jest rozny dzwiek w zmacniaczu na bipolarnych i mosfetach/hexfetach bo to chyba to samo

Skomentuj

A ja powiem tak mam ten wzmak wersji 100W możesz go zobaczyć we wlasnych konstrukcjach i jestem z niego bardzo zadowolony rozkłada wszystkie TDA LM i inne scalaki na łopatki o STK niewspomne

Skomentuj

Czaruję...
        X