Mam pioneera sx - 777. Przełącznik funkcji loudness charczy przy przełączaniu, a czasem musze go włączac i wyłączac z 5 razy zeby przestało charczeć. Co z tym zrobić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Charczący przełącznik Loudness
Collapse
X
-
Heheh nie znacie się.... poczytajcie trochę :P
Podczas cichego słuchania radia, ucho ludzkie najlepiej odbiera tony srednie - bo głównie do takich jest przystosowanie. Tony niskie i wysokie są słyszane gorzej aż w koncu graniczne częstotliwości nie są słyszane wcale. Jak się wybierałem na studia, to robili mi badania słuchu i miałem okazję widzieć wykres Hz/dB i np. ucho - moje (i qumpli też) basik tłumi ładnie. Włączcie sobie radio w samochodzie i sprawdzcie, przy głośniejszym słuchaniu to jest drażniące, ale podczas normalnego słuchania nawet się przydaje - po to jest Loudness... w dobrym wzmacniaczu przy większej głośności Loudness wyłącza się sam.
Skomentuj
-
Niedawno jeszcze miałem Pioneer'a A-702 R,gdzie także była funkcja LOUDNES.No i zauważyłem ,że gdy puszczam piosenke dosyć głośno z intensywntym basem(szyko powtarzającym się)to ta funkcja ,przestaje cokolwiek zmieniać,(w takim momencie ledwo słyszalna jest zmiana),pozatym denerwuje mnie ta funkcja bo powoduje ,ze dźwięk z kolumny staje się chodźby stukanie młotkiem w deskę.I to juz zauważyłem też na Technics'e PXS Su-670.
Skomentuj
Skomentuj